ΓΔ: 1377.94 -0.23% Τζίρος: 21.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:45:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Τέλος της εποχής Μ. Τσαμάζ στον ΟΤΕ, νέος CEO ο Κώστας Νεμπής

Τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί και επίσημα η αλλαγή ηγεσίας, με τον νυν επικεφαλής της θυγατρικής της DT στην Κροατία να αναλαμβάνει καθήκοντα.

Παρελθόν από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΤΕ θα αποτελέσει ο Μιχάλης Τσαμάζ έπειτα από 13 χρόνια στην ηγεσία του ομίλου, με τον Κώστα Νεμπή να τον διαδέχεται. Ο κ. Τσαμάζ ανακοίνωσε την είδηση πριν από λίγο στους εργαζομένους του ομίλου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Τσαμάζ θα αποχωρήσει από τον όμιλο τον ερχόμενο Ιούνιο, με την αλλαγή ηγεσίας να επικυρώνεται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο. Μέχρι να γίνει και επίσημα η αλλαγή ηγεσίας, ο κ. Νεμπής θα πραγματοποιεί συχνές επισκέψεις στην Αθήνα με σκοπό να γίνει ομαλά η μετάβαση.

Ο Κώστας Νεμπής, στέλεχος με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, μέχρι το 2019 βρισκόταν στη θέση του εμπορικού διευθυντή του ΟΤΕ, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του προέδρου διοικητικού συμβουλίου και CEO στη Hrvatski Telekom, θυγατρική του Ομίλου Deutsche Telekom στην Κροατία από το 2019.

Ο Κώστας Νεμπής διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Προηγουμένως είχε διατελέσει Chief Commercial Officer Consumer Segment Ομίλου ΟΤΕ, ενώ είχε ενταχθεί στο στελεχιακό δυναμικό του Ομίλου OTE – COSMOTE το 2009, ως Διευθυντής Marketing (2009-2011) & CMO (2011-2013). Πριν την ένταξή του στον Όμιλο ΟΤΕ, εργάστηκε επί σειρά ετών στη Vodafone Ελλάδος σε θέσεις ευθύνης, ως Brand Manager (1999-2000), Product Manager (2000-2002), Group Brand Manager υπεύθυνος στον τομέα υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας (2002-2003) & postpaid propositions (2003-2005) και τέλος, ως Ανώτερο Διοικητικό Στέλεχος (2005-2009).

Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά καθώς και πτυχίου Marketing & Management του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος. Επιπλέον, διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο MSc (Master of Science) in International Economics, Banking & Finance από το Πανεπιστήμιο του Cardiff (1999).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Πιθανή απόσχιση των δραστηριοτήτων εξοπλισμού κεραιών κινητής

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ τονίζει ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί αφού λάβει την έγκριση από τα αρμόδια όργανα της εταιρείας και εκτιμά ότι μέσω και αυτής της κίνησης επιτυγχάνεται η βελτιστοποίηση των λειτουργιών του ομίλου. 
Dominique Leroy deutsche telekom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Deutsche Telekom: Οι αλλαγές που θα φέρει η νέα Διοίκηση στον ΟΤΕ

Ο Κ. Νεμπής, ο οποίος από την 1η Ιουλίου αναλαμβάνει τα ηνία του Ομίλου ΟΤΕ, θα φέρει ένα διαφορετικό στυλ διοίκησης αλλά θα υπάρχει συνέχεια στην στρατηγική, επεσήμανε η επικεφαλής των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Telekom.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Ενίσχυση 36,8% καθαρών κερδών, αυξάνει το μέρισμα στα 0,71 ευρώ

«Με την πεποίθηση ότι θα διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση και ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις επιδόσεις μας, προτείνουμε την αύξηση της συνολικής αμοιβής των μετόχων μας στα 450 εκατ. περίπου», τόνισε ο Μιχ. Τσαμάζ.