ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Alumil

Δύο δεκαετίες ισχυρής επενδυτικής παρουσίας στην Αίγυπτο μετρά η Alumil

Η συστηματική και μεθοδική ανάπτυξη της εταιρείας στην αιγυπτιακή αγορά, αλλά και η εγνωσμένη αξία της στον κλάδο της διεθνώς συνέβαλαν ώστε να συμμετέχει σε άνω του ενός τρίτου των μεγάλων έργων που υλοποιούνται στην Αίγυπτο.

Είκοσι χρόνια συνεχούς και δυναμικής επενδυτικής παρουσίας στην Αίγυπτο μετρά η ALUMIL, αναγνωρίζοντας την αραβική χώρα ως ένα σημαντικό εμπορικό hub για την ευρύτερη περιοχή.

Η συστηματική και μεθοδική ανάπτυξη της εταιρείας στην αιγυπτιακή αγορά, αλλά και η εγνωσμένη αξία της στον κλάδο της διεθνώς συνέβαλαν ώστε να συμμετέχει σε άνω του ενός τρίτου των μεγάλων έργων που υλοποιούνται στην Αίγυπτο. Άλλωστε,χαίρει της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης των τοπικών stakeholders που την προτιμούν για κομβικά project στην περιοχή. Με δεδομένη αυτή τη δυναμική, η εταιρεία επενδύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής θυγατρικής της, ALUMILMISR (Αίγυπτος) - σημαντικού κόμβου και για εξαγωγές στην Αφρική - η οποία αναπτύσσεται συνεχώς, προσελκύοντας νέους πελάτες, αλλά και νέες συνεργασίες. 

Χρόνο με τον χρόνο η ALUMIL εδραιώνεται όλο και πιο πολύ στην τοπική αγορά, γεγονός που αποτυπώνεται στη σημαντική αύξηση του τζίρου της, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού της που αριθμεί σήμερα 140 άτομα. Αυτή η εδραίωση αποτελεί και τη βάση για ένα μακροπρόθεσμο επενδυτικό πλάνο που έχει σχεδιάσει η εταιρεία για την Αίγυπτο, το οποίο έρχεται να προστεθεί στις αλλεπάλληλες επενδύσεις που υλοποιεί ηALUMIL στην αραβική χώρα όλα τα τελευταία χρόνια, «χτίζοντας» τη σημαντική της παρουσία.

Εκτεταμένες επενδύσεις

Ειδικότερα, η εταιρεία προχώρησε το 2017 στην αναδιάρθρωση της θυγατρικής της, ALUMIL Αιγύπτου, κίνηση που συνέβαλε στη σημαντική ανάπτυξή της στη χώρα.

Ακολούθησε, δε, μια σειρά επενδυτικών κινήσεων που ενισχύουν τη θέση της στην αιγυπτιακή αγορά και δημιουργούν νέες αναπτυξιακές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, προχώρησε στην αγορά έκτασης 25.000 τ.μ. στο Polaris International Zone (Ιδιωτική Βιομηχανική ζώνη-Greater Cairo) και υλοποίησε επένδυση σε βαφείο, Logistics και κτίριο διοίκησης το 2021. Εντός του 2024, μάλιστα, προβλέπεται η επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων στο υπάρχον, ιδιόκτητο οικόπεδο.

Επίσης, δημιούργησε showrooms σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια το 2018 και το 2019 αντίστοιχα, όπως επίσης και γραφεία στη Βιομηχανική Περιοχή του Καΐρου τη διετία 2021-2022. Ολοκλήρωσε, ακόμη, την κατασκευή ενός νέου Κέντρου Διανομής/Αποθήκης στο Δέλτα του Νείλου, στην πόλη Μανσούρα, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 2023. Παράλληλα, όμως, σχεδιάζει και τη δημιουργία ενός νέου Κέντρου Διανομής στη Χουργκάντα, όπου διαθέτει Κέντρο Πωλήσεων από το 2021.

Η Αίγυπτος αποτελεί μια κομβική αγορά για την ALUMIL, η οποία οικοδομεί πάνω στις στέρεες βάσεις που έχει αναπτύξει στη διάρκεια των δύο δεκαετιών της τοπικής παρουσίας της εκεί, δημιουργώντας νέες προοπτικές για το μέλλον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χτύπησε το καμπανάκι της σημερινής συνεδρίασης η διοίκηση της Orilina

«H εισαγωγή της Orilina στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών συμπίπτει με μία ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία, τόσο για την εγχώρια οικονομία συνολικά όσο και για το Χρηματιστήριο Αθηνών» ανέφερε ο ο Επιτελικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Νίκος Πορφύρης.
Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλου: Το ΑΕΠ αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από τον μέσο ρυθμό της ΕΕ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς ανέφερε ότι φέτος η πιστωτική επέκταση επιβραδύνθηκε σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες, κυρίως λόγω των αυξημένων αποπληρωμών που προκάλεσαν τα υψηλά επιτόκια.
Alumil
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alumil: Υποχώρηση 88,4% των καθαρών κερδών στα 2,9 εκατ. το α' εξάμηνο

Στα 196,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου σημειώνοντας πτώση 4,5% έναντι της περασμένης χρονιάς ενώ τα EBITDA ανήλθαν σε 17,3 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 56,5% έναντι του α' εξαμήνου του 2022.