ΓΔ: 1425.46 0.22% Τζίρος: 6.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:02:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας

Φυσικό Αέριο: Δημιούργησε τον μεγαλύτερο σταθμό ηλεκτροκίνησης

Ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον χώρο του parking του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διαθέτει 50 σημεία για ταυτόχρονη φόρτιση, όλα με ισχύ έως 22kW .

Διανύουμε μια εποχή κρίσιμων αλλαγών κατά την οποία οι επιχειρήσεις καλούνται να διαμορφώσουν νέα, σύγχρονα πρότυπα λειτουργείας και επενδύσεων, ικανά να συμβάλουν ουσιαστικά, τόσο στην επίτευξη της πράσινης μετάβασης, όσο και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από καινοτόμες υπηρεσίες προς όφελος των καταναλωτών.

Στο πλαίσιο αυτό, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, ο ιστορικότερος πάροχος ενέργειας στη χώρα με 165 χρόνια παρουσίας και μέλος του ομίλου ΔΕΠΑ Εμπορίας, πρωταγωνιστεί στον νευραλγικό τομέα της ηλεκτροκίνησης, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, με 50 σημεία φόρτισης, στο Parking του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Φορτίζει» το μέλλον των μετακινήσεων στην Ελλάδα

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, υλοποίησε ένα πρωτοποριακό έργο που αλλάζει ριζικά το πρόσωπο της πρωτεύσας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και σημαντικό όφελος για τους καταναλωτές. 

Ο υπερσύγχρονος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον χώρο του parking του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διαθέτει 50 σημεία για ταυτόχρονη φόρτιση, όλα με ισχύ έως 22kW (AC), λειτουργεί σε 24ωρη βάση και παρέχεται δωρεάν στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ για έναν χρόνο. 

Το έργο αποτελεί μια κοινή προσπάθεια μεταξύ του ΚΠΙΣΝ, του Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (ΦΑΕΕΕ) και της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ - επίσημου εισαγωγέα Jaguar, Range Rover, Defender και Discovery, για την ευαισθητοποίηση του κοινού προς την πράσινη μετάβαση.

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, με την τοποθέτηση των 50 φορτιστών στο ΚΠΙΣΝ  θα συμβάλει, ώστε σε ετήσια βάση να «αφαιρέσει» από την κυκλοφορία της πρωτεύουσας 333 συμβατικά οχήματα και να «χαρίσει» 5 εκ. «καθαρά» χλμ. ετησίως, εξοικονομώντας 1.000 τόνους (ισοδύναμου) CO2 ετησίως. Η μέτρηση γίνεται σε ισοδύναμο CO2 (CO2e) που είναι η μονάδα μέτρησης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ένας τόνος αντιστάθμισης άνθρακα αντιστοιχεί στη μείωση ενός τόνου διοξειδίου του άνθρακα ή ισοδύναμου αυτού με άλλα αέρια του θερμοκηπίου.

Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον των μετακινήσεων αλλά και βασικός πυλώνας της πράσινης μετάβασης.
Με στρατηγική άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική ευθύνη, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας επενδύει σταθερά στην παροχήπρωτοποριακών υπηρεσιών και στη δημιουργία υποδομών που διευκολύνουντην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την προσήλωσή του στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την οικονομία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στα 1,20 ευρώ το κιλό η τιμή του φυσικού αερίου

Όπως αναφέρει η εταιρεία, στην τελική τιμή πώλησης του FISIKON έχει συμπεριληφθεί εκ νέου έκπτωση από την εταιρεία, που ανέρχεται στο ποσό των 1,05€/κιλό. Χωρίς αυτή την έκπτωση, η τιμή πώλησης θα διαμορφωνόταν στα 2,25€/κιλό. 
DEPA Emporias-Fisikon-CNG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα πτώση στις τιμές φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Η Fisikon, θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι και αυτόν τον μήνα στους παρόχους με τις πιο ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας στην αγορά καθώς τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε τιμή κιλοβατώρας στα 31,8 λεπτά, τιμή μειωμένη κατά 14% έναντι του Νοεμβρίου.
DEPA Emporias-Fisikon-CNG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Μειώνει την τιμή στο φυσικό αέριο κίνησης στο 1,30 ευρώ

Στη μειωμένη τιμή θα συμπεριληφθεί η επιδότηση από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης (όπως έγινε και τον μήνα Σεπτέμβριο), ενώ η εταιρεία συνεχίζει να επιδοτεί την τιμή του φυσικού αερίου με 1,45 ευρώ  ανά κιλό.