ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
CostaNavarino
Πηγή: www.costanavarino.com

Άρχισαν τα έργα κατασκευής του πεντάστερου Navarino Bay

Το νέο πολυτελές ξενοδοχείου του Ομίλου Κωνσταντακόπουλου στον κόλπο του Ναβαρίνου υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο το αργότερο στις αρχές του 2022 και εντάσσεται σε επενδυτικό σχέδιο 250 εκατ. ευρώ.

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει πλέον το φιλόδοξο σχέδιο του Navarino Bay Hotel, δίνοντας παράλληλα το εναρκτήριο λάκτισμα για μια σειρά από επενδύσεις στην Μεσσηνία από την TEMES του Ομίλου Κωσνταντακόπουλου, που περιλαμβάνουν την δημιουργία οκτώ νέων  ξενοδοχείων στο νομό και για την ακρίβεια στις περιοχές Γιάλοβα, Ριζόμυλο, Κυνηγό.

Οι νέες επενδύσεις που προγραμματίζονται θα ανεβάσουν το σύνολο των επενδύσεων της TEMES στα 2,5 δισ. ευρώ, όπως έχει τονίσει σε παλαιότερη ομιλία του ο επικεφαλής της TEMES, κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ενώ συνολικά θα έχουν δημιουργηθεί πάνω από 11.000 θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το Navarino Bay, η κατασκευή του ξεκίνησε ήδη με τις αρχικές εργασίες και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021 ή το αργότερο στις αρχές του 2022. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στον κόλπο του Ναβαρίνου, όπου από το 2011 ήδη λειτουργεί το γήπεδο The Bay Course. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το The Bay Clubhouse, ένα από τα πρώτα υπόσκαφα γκολφ clubhouses παγκοσμίως, έκτασης 2.000 τ.μ.

Η επένδυση για το Navarino Bay που θα περιλαμβάνει 51 σουίτες και 48 βίλες με πισίνα, θα διαθέτει 322 κλίνες και υποδομές όπως spa και θα υλοποιηθεί σε 200 στρέμματα, εντάσσεται σε ένα σχέδιο επενδύσεων που συνολικά φθάνει τα 250 εκατ. ευρώ και αφορά τις προαναφερθείσες περιοχές.

Οι  επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν 630 άμεσες θέσεις εργασίας και μαζί με τις έμμεσες, συνολικά πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίες, πλέον των σημερινών περίπου 4.000 συνολικών (έμμεσων και άμεσων) θέσεων εργασίας που έχει δημιουργήσει η λειτουργία του Navarino Dunes.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε το The Bay Clubhouse, ένα κτίριο που βρίσκεται στη μέση ενός καταπράσινου φυσικού τοπίου, με εντυπωσιακή θέα προς το γήπεδο και τον κόλπο του Ναβαρίνου.

Ταυτόχρονα, στην ίδια περιοχή ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες τα έργα κατασκευής ενός ξενοδοχείου, η ολοκλήρωση του οποίου θα έχει συντελεστεί εντός του 2021. Πρόκειται για ένα ακόμη πολυτελές κατάλυμα της Costa Navarino, το brand του οποίου θα ανακοινωθεί προσεχώς από την επενδύτρια εταιρεία. Θα είναι ένα συγκρότημα προδιαγραφών 5 αστέρων, δυναμικότητας 322 κλινών, με σουίτες, βίλες με πισίνες, spa, health club κ.α.

Την ίδια στιγμή, στην κατασκευαστική της φάση βρίσκεται κι άλλη μία 5άστερη μονάδα, προς τη βόρεια πλευρά του νομού, στη Γιάλοβα Μεσσηνίας. Η δυναμικότητα του ξενοδοχείου ορίζεται στις 814 κλίνες, σε ένα συγκρότημα που θα περιλαμβάνει πολυτελή δωμάτια, σουίτες, κατοικίες τριών και τεσσάρων δωματίων και ένα μικρό παραθαλάσσιο «χωριό» με καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, θερινό κινηματογράφο κ.α.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mandarin oriental costa navarino
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο της Mandarin Oriental στην χώρα μας

H εγκατάσταση δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ και με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η ομάδα των αρχιτεκτόνων, Tombazis & Associates Architects και K-Studio έχει συνδυάσει τη δημιουργικότητα και τη δεξιοτεχνία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγει τις πόρτες της την 1η Ιουλίου η Navarino Agora στο Costa Navarino

To Navarino Agora, στο Costa Navarino, πέρα από ένα εμπορικό και γαστρονομικό πόλο, μέσα από τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες δίνει στους επισκέπτες να βιώσουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία.