ΓΔ: 2236.24 -0.47% Τζίρος: 240.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Συμφωνία 160 εκατ. δολαρίων για τον Β. Μαρινάκη με την κυπριακή Yoda PLC

Ο εφοπλιστής, σε ανακοίνωσή του στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αποκάλυψε ότι η Capital Maritime πούλησε 10 εκατ. μετοχές της Capital Product Partners στη Yoda PLC έναντι 16 δολαρίων τη μετοχή.

Ο εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης πουλά το 18% της ναυτιλιακής Capital Product Partners στον κυπριακό όμιλο Yoda PLC.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της TradeWinds, o εφοπλιστής, σε ανακοίνωσή του στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αποκάλυψε ότι η Capital Maritime πούλησε 10 εκατ. μετοχές της Capital Product Partners στη Yoda PLC έναντι 16 δολαρίων τη μετοχή. 

Mε τη συμφωνία ύψους 160 εκατ. δολαρίων, ο κυπριακός όμιλος, με επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού και του real estate, καθίσταται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της ναυτιλιακής εταιρείας.

Σύμφωνα με την Yoda, η συναλλαγή αποτελεί μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου της Εταιρείας για περαιτέρω επενδύσεις και επέκταση των δραστηριοτήτων της στον ναυτιλιακό τομέα, καθώς η Capital Product Partners είναι μια διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία που ασχολείται με τη θαλάσσια μεταφορά φυσικού αερίου.

Η CPLP είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ ιδιοκτήτρια σύγχρονων πλοίων μεταφοράς LNG με 8 σε λειτουργία και άλλα δέκα υπό παραγγελίες που θα ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 3 ετών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

37χρονος τραυματίστηκε ελαφρά σε εργασίες πλοίου στη Δραπετσώνα

Ελαφρά τραυματίστηκε 37χρονος εργαζόμενος σε ναυπηγοεπισκευαστική επιχείρηση στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από μεταλλικό εξάρτημα σκαλωσιάς. Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».
Φοιτητές σε ομάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανιώνας στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου φιλοξένησε 39 σπουδαστές της ΑΕΝ Μηχανιώνας για εκπαιδευτική επίσκεψη με έμφαση στις σύγχρονες ναυπηγικές τεχνολογίες, υποδεχόμενοι τους φοιτητές ο Λ. Δημητριάδης-Ευγενίδης και ο Ι. Γκόλιας.
Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Νέο ψηφιακό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Λιμενικό

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε τη δημοπράτηση του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικού, με τεχνητή νοημοσύνη και διασύνδεση με drones, κάμερες και αισθητήρες για άμεση λήψη αποφάσεων σε κρίσεις.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό ατύχημα σε πλοίο στη Δραπετσώνα με τραυματισμό εργαζομένου

Ένας 37χρονος εργαζόμενος ιδιωτικού συνεργείου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε ταχύπλοο πλοίο με κυπριακή σημαία στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» για ιατρική φροντίδα.
Γυναίκα και μισθολογικό χάσμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΠΝΟ στηρίζει τις γυναίκες στη ναυτιλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα

Η Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία (18 Μαΐου) αναδεικνύει την ανάγκη για ισότητα και ευκαιρίες σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο, τονίζοντας τη σημασία της γυναικείας παρουσίας και συμμετοχής στις προκλήσεις του σήμερα.