ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συμφωνία 160 εκατ. δολαρίων για τον Β. Μαρινάκη με την κυπριακή Yoda PLC

Ο εφοπλιστής, σε ανακοίνωσή του στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αποκάλυψε ότι η Capital Maritime πούλησε 10 εκατ. μετοχές της Capital Product Partners στη Yoda PLC έναντι 16 δολαρίων τη μετοχή.

Ο εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης πουλά το 18% της ναυτιλιακής Capital Product Partners στον κυπριακό όμιλο Yoda PLC.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της TradeWinds, o εφοπλιστής, σε ανακοίνωσή του στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αποκάλυψε ότι η Capital Maritime πούλησε 10 εκατ. μετοχές της Capital Product Partners στη Yoda PLC έναντι 16 δολαρίων τη μετοχή. 

Mε τη συμφωνία ύψους 160 εκατ. δολαρίων, ο κυπριακός όμιλος, με επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού και του real estate, καθίσταται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της ναυτιλιακής εταιρείας.

Σύμφωνα με την Yoda, η συναλλαγή αποτελεί μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου της Εταιρείας για περαιτέρω επενδύσεις και επέκταση των δραστηριοτήτων της στον ναυτιλιακό τομέα, καθώς η Capital Product Partners είναι μια διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία που ασχολείται με τη θαλάσσια μεταφορά φυσικού αερίου.

Η CPLP είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ ιδιοκτήτρια σύγχρονων πλοίων μεταφοράς LNG με 8 σε λειτουργία και άλλα δέκα υπό παραγγελίες που θα ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 3 ετών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Howden Ελλάδας ολοκλήρωσε την εξαγορά τηs Triton Marine

Μέσω αυτής της εξαγοράς η εταιρεία, επιτυγχάνει την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της και την καθιέρωσή της στους κλάδους του Marine Hull και P&I, ενισχύοντας την στρατηγική της θέση στην αγορά της ναυτιλίας.