ΓΔ: 1377.84 -0.23% Τζίρος: 20.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:38:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Βρισκόμαστε σε διαδικασία πλήρους συνεργασίας με Κομισιόν

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι επίσημες διαδικασίες έρευνας ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2021 και σημειώνει ότι θα λάβει μέτρα για προστασία των δικαιωμάτων της.

Την πρόθεσή της να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με την προκαταρκτική έρευνα για πιθανή παραβίαση των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού της ΕΕ, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ. 

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της: 

«Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέστειλε σήμερα μια Ανακοίνωση Αιτιάσεων στη ΔΕΗ σχετικά με υποτιθέμενη παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η υπόθεση ξεκίνησε με τον έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας τον Φεβρουάριο 2017 και οι επίσημες διαδικασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο 2021.

Η ΔΕΗ έχει συνεργαστεί με την Επιτροπή καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόθεσης. Οι αιτιάσεις της Επιτροπής σχετίζονται με την περίοδο από τον Ιούλιο 2013 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Η υπόθεση αφορά περίοδο πριν τον επανασχεδιασμό της Ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού σύμφωνα με τις επιταγές του μοντέλου Στόχου της ΕΕ  αλλά κυρίως πολύ πριν από τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε μια μοντέρνα και βιώσιμη εταιρεία ενέργειας.

Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Επιτροπή και να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματά της. Η Ανακοίνωση Αιτιάσεων αποτελεί ένα βήμα της έρευνας και όπως τονίζει και η Επιτροπή στη δήλωσή της, η επίδοση της δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πιθανή παραβίαση κανόνων ανταγωνισμού από τη ΔΕΗ εξετάζει η Κομισιόν

Η έρευνα της Επιτροπής αφορά την περίοδο 2013 - 2019, κατά την οποία η ΔΕΗ ήλεγχε όλη τη λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή, καθώς και μονάδες αερίου και ΑΠΕ. Μεγάλες πιέσεις για τη μετοχή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστροφή στα κέρδη το 2023 για τη ΔΕΗ, διανέμει μέρισμα μετά από 10 έτη

Καθαρά κέρδη 485 εκατ. με λειτουργική κερδοφορία 1,3 δισ. κατέγραψε η ΔΕΗ για το 2023 και θα διανείμει μέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή. Μεγάλη αύξηση (+32%) στην εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ. Προβλέπει EBITDA 1,7 δισ. το 2024.
businessdaily-DEI-Retele Electrice Muntenia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Εκσυγχρόνισε το μεγαλύτερο κεντρικό υποσταθμό της Ρουμανίας

Ο σταθμός διανέμει ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 70.000 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών γραφείων της ρουμανικής κυβέρνησης και αρκετών νοσοκομείων. Η επένδυση ήταν ύψους περίπου 14 εκατ.