ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Διεθνές Κέντρο Καρδιάς από το Υγεία και ιδιωτική ιατρική σχολή από CVC

Στόχος να καταστεί η Ελλάδα κέντρο αναφοράς για θεραπείες καρδιάς και να αναπτυχθεί ο ιατρικός τουρισμός στη χώρα. Το 2025 θα λειτουργήσει η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Στη σύσταση Διεθνούς Κέντρου Καρδιάς Ελλάδος προχωρεί το θεραπευτήριο Υγεία μέλος του ομίλου Hellenic HealthCare Group (HHG) που ανήκει με τη σειρά του στο επενδυτικό fund CVC Capital Partners.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Υγεία κ. Αν. Καρταπάνης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου αφού υπενθύμισε πως η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στην Ελλάδα έγινε στο Υγεία ανέφερε πως στόχος του Διεθνούς Κέντρου Καρδιάς είναι να αναδείξει τη χώρας μας ως κέντρο αναφοράς για θεραπείες καρδιάς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, μέσω συνεργασιών με διεθνή επιστημονικά κέντρα, αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον τομέα του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και να προωθήσει διεθνείς συνεργασίες και ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της Καρδιολογίας και της Καρδιοχειρουργικής.

Του Κέντρου Καρδιάς θα ηγείται ο διεθνούς φήμης καθηγητής καρδιοχειρουργικής κ. Θεόδωρος Κωφίδης. Μία ηχηρή «μεταγραφή» για τον ελληνικό όμιλο, αφού ο κ. Κωφίδης επαναπατρίστηκε μετά από 36 χρόνια στο εξωτερικό.  Ο κ. Κωφίδης ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος του Τμήματος Καρδιοχειρουργικής, Θωρακοχειρουργικής και Αγγειοχειρουργικής στο Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σιγκαπούρης. Μεταξύ άλλων, είναι Πρόεδρος του I.R.I.S. (Πρωτοβουλία για την Έρευνα και την Καινοτομία στη Χειρουργική) και είναι ένα από τα ελάχιστα μέλη της Αμερικανικής Ένωσης Θωρακοχειρουργικής (AATS) στη Ν.Α Ασία. Έχει εισαγάγει πολλές νέες τεχνολογίες στον τομέα της καρδιοχειρουργικής και έχει πλούσιο ερευνητικό και διδακτικό έργο.

«Επιστρέφω για να υπηρετήσω τον Έλληνα ασθενή, τους συναδέλφους επιστήμονες, την πατρίδα μου, όντας πεπεισμένος ότι υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να βρεθεί η Ελλάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο επιστημονικό γίγνεσθαι. Μέσα από το Διεθνές Κέντρο Καρδιάς Ελλάδας ΥΓΕΙΑ θα δημιουργηθεί καινοτομία, γνώση, θα παραχθεί έργο, θα υπάρξουν σημαντικές συνεργασίες. Φιλοδοξούμε και θα εργαστούμε σκληρά γι αυτό να αλλάξουμε το τοπίο στην έρευνα, την εκπαίδευση, την επιστήμη» τόνισε ο κ. Κωφίδης.

Τον Σεπτέμβριο του 2025 θα λειτουργήσει η ιδιωτική ιατρική σχολή του ΗΗG

Η έρευνα και η εκπαίδευση είναι οι δύο νέοι πυλώνες στους οποίος εισέρχεται δυναμικά το Hellenic Healthcare Group εκμεταλλευόμενο το νέο νόμο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Μέσω του Ηellenic Healthcare Group το CVC Capital Partners προχωρεί στην ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής ιατρικής σχολής στην Ελλάδα στην περιοχή του Ελληνικού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Το HHG αγόρασε το ακίνητο της πρώην Olympic Catering, επενδύοντας 10 εκατ. ευρώ για την αγορά του και θα ξοδέψει άλλα 10 εκατ. για την ανακαίνισή του. Επίσης θα δαπανήσει άλλα 5 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό, με το σύνολο της επένδυσης να ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ.

Ενδεχομένως το κόστος να αυξηθεί, καθώς το πανεπιστήμιο εκτός από την ιατρική σχολή θα πρέπει να έχει και άλλες δύο τουλάχιστον σχολές ώστε να αδειοδοτηθεί, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια που παρουσίασε πρόσφατα ο υπουργός παιδείας Κυριακος Πιερρακάκης. Το πανεπιστήμιο θα είναι έτοιμο να δεχτεί τις πρώτες εγγραφές τον Σεπτέμβριο του 2025 για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026. Η ιατρική σχολή  θα έχει στενή συνεργασία με τα νοσοκομεία και τις κλινικές στην Αθήνα που ανήκουν στο HHG  (Yγεία, Μetropolitan, Metropolitan General, Mητέρα και Λητώ).

Το CVC είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα αφού εκτός από τις επενδύσεις στον χώρο της Υγείας ελέγχει μεταξύ άλλων την Εθνική Ασφαλιστική, τη Vivartia, τη Δωδώνη, τον ιστότοπο Skroutz, την D Marinas Hellas και το 10% της ΔΕΗ. Εκτιμάται ότι τα κεφάλαια που έχει επενδύσει έως τώρα ξεπερνούν τα 1,8 δισ. ευρώ. To CVC ιδρύθηκε το 1981 και είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες private equity στον κόσμο με 161 δισ. ευρώ υπό διαχείριση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

O «γάμος ανάγκης» Ντυνάν - Euromedica ανατρέπει το σκηνικό στην υγεία

Η νέα εταιρεία με έσοδα πάνω από 100 εκατ. ευρώ και καθετοποιημένη δομή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη θα είναι ένας υπολογίσιμος παίκτης στον κλάδο, αλλά θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ ισχυρό ανταγωνισμό.
ELPE_Siamisis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρίχνει τους τόνους η Helleniq Energy για τις γεωτρήσεις στην Κρήτη

Στο τέλος του έτους οι αποφάσεις για την Κρήτη, τονίζει ο Α. Σιάμισιης, παρά τις προσδοκίες για επίσπευση που είχαν δημιουργηθεί. Με υψηλά περιθώρια άρχισε το 2024, δημιουργούνται προϋποθέσεις για νέο υψηλό μέρισμα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fund με ινδικά κεφάλαια από το Switzgroup για επενδύσεις στην Ελλάδα

Θα μετέχουν το ίδιο το Switzgroup, Ινδοί και Έλληνες επιχειρηματίες. Στόχος, να δημιουργηθεί μια δύναμη πυρός 200 εκατ ευρώ για τοποθετήσεις σε μικρομεσαίες δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Μητσοτάκης με επιχειρηματίες στην Ινδία: Τι περιμένουμε από το ταξίδι

Η Ινδία βλέπει την Ελλάδα ως το πρώτο σκαλοπάτι για την είσοδό της στην Ευρώπη και οι Έλληνες επιχειρηματίες θα επιδιώξουν να «ανοίξουν» τη χώρα των 1,4 δισ. καταναλωτών. Ποιοι θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Η κίνηση - ματ στην Γκάνα και το σχέδιο για τη μεταλλουργία

Η εξόρυξη βωξίτη στην αφρικανική χώρα ισχυροποιεί τον ελληνικό όμιλο και ανοίγει το δρόμο για την αύξηση παραγωγής σε αλουμίνα και αλουμίνιο, αλλά και σπάνιων γαιών, όπως γάλλιο και σκάνδιο.