ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Eurobank

Eurobank: Νέο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης αρχίζει την επόμενη εβδομάδα

Στόχος του προγράμματος είναι εθελούσια αποχώρηση εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας, που βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης. Τι θα προσφέρει η τράπεζα στους εργαζομένους.

Νέο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης εργαζομένων θα θέσει σε εφαρμογή η Eurobank στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα θα προσφέρει 4 εναλλακτικές επιλογές στο προσωπικό της τράπεζας με στόχο την κάλυψη των αναγκών για  ένα ευρύ φάσμα εργαζομένων από όλες τις μονάδες της τράπεζας.

Στόχος του προγράμματος είναι η εθελούσια αποχώρηση εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας, εργαζομένων που βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης στο πλαίσιο της ανανέωσης της τράπεζας και της ένταξης στον οργανισμό νέων εργαζομένων εφοδιασμένων με νέες σύγχρονες δεξιότητες.

Το πρόγραμμα που θα «τρέξει» την επόμενη εβδομάδα προσφέρει πολλές εναλλακτικές σε εργαζόμενους κοντά στην συνταξιοδότηση που διασφαλίζουν τις προϋποθέσεις  προϋπηρεσίας για πλήρη σύνταξη χωρίς ανάγκη εξαγοράς ενσήμων.

Στα μακροχρόνια αυτά προγράμματα οι μισθοί που θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι δεν θα είναι χαμηλότεροι από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (κάτι που δεν ισχύει σε προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης άλλων τραπεζών που κατά βάση καλύπτουν μόνο ένσημα).

Στο πλαίσιο της εθελούσιας της Eurobank τα προγράμματα δίνουν  4 μισθούς για κάθε παιδί έως 22 ετών, ιατροφαρμακευτική κάλυψη οικογένειας για 5 έτη, καλύπτουν υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης στην αγορά κ.α. 

Υπάρχει η δυνατότητα για όσους εργαζόμενους το επιθυμούν να λάβουν το πόσο εφάπαξ και να αποχωρήσουν ή να επιλέξει «αναγκαστική άδεια» για 2,5 ή 7 χρόνια. Σ αυτή την περίπτωση παίρνει μέρος του εφάπαξ και το υπόλοιπο κάθε μήνα έχοντας την δυνατότητα να εργαστούν όπου επιθυμούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Ολοταχώς σε μονοψήφιο δείκτη NPE, υψηλοί στόχοι για τα κέρδη

Μικρές απώλειες από την πανδημία με νέα «κόκκινα» δάνεια 0,9 δισ. φέτος προβλέπει ο Φ. Καραβίας, ενώ δρομολογείται η τιτλοποίηση "Mexico" των 3,3 δισ. ευρώ. Στόχος η διψήφια απόδοση κεφαλαίων από το 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φ. Καραβίας: Επιταχυντής αλλαγών για τις τράπεζες η πανδημία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank τόνισε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία και παράλληλα φροντίζει να «καθαρίσει» τους ισολογισμούς του από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Γιατί ξεπέρασε τους στόχους η συμμετοχή στην εθελούσια

Περισσότεροι από 750 εργαζόμενοι δήλωσαν συμμετοχή, ενώ ο στόχος ήταν να αποχωρήσουν έως 700. Η ηλικιακή στόχευση και οι ικανοποιητικοί όροι συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του προγράμματος.