ΓΔ: 1481.55 -0.99% Τζίρος: 96.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:45:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-DEI-PPC CDP
Φωτο: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά αιολικού πάρκου 84 ΜW στη Ρουμανία

Το αιολικό πάρκο παράγει περισσότερες από 200 GWh ετησίως καθώς βρίσκεται στις περιοχές Dorobantu και Topolog οι οποίες έχουν το καλύτερο αιολικό δυναμικό στη χώρα.

Ολοκλήρωσε μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ η ΔΕΗ ΑΕ την εξαγορά από τις ευρωπαϊκές θυγατρικές του ομίλου Lukoil του 100% της Land Power s.r.l. η οποία κατέχει αιολικό πάρκο σε λειτουργία στη Ρουμανία με τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ 84MW. Το αιολικό πάρκο παράγει περισσότερες από 200 GWh ετησίως καθώς βρίσκεται στις περιοχές Dorobantu και Topolog οι οποίες έχουν το καλύτερο αιολικό δυναμικό στη χώρα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

«Σε συνέχεια της από 24.07.2023 ανακοίνωσης, η ΔΕΗ Α.Ε. (“ΔΕΗ”) ανακοινώνει ότι, ολοκλήρωσε, μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. (“ΔΕΗ Ανανεώσιμες”) και μετά από την εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων (conditions precedent), συνήθων σε τέτοιου είδους συναλλαγές, την εξαγορά από τις ευρωπαϊκές θυγατρικές του ομίλου Lukoil του 100% της Land Power s.r.l., η οποία κατέχει αιολικό πάρκο σε λειτουργία στη Ρουμανία με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 84MW.

Το αιολικό πάρκο παράγει περισσότερες από 200GWh ετησίως καθώς βρίσκεται στις περιοχές Dorobantu και Topolog, οι οποίες έχουν το καλύτερο αιολικό δυναμικό στη χώρα.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επιλέχθηκε ως προτιμώμενος αγοραστής μετά από διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν διεθνείς εταιρείες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 

Η Kommunalkredit Austria AG ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP και Milbank LLP ως νομικοί σύμβουλοι της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stassis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε από τη ΔΕΗ η εξαγορά της Enel Romania έναντι 1,24 δισ.

Γιώργος Στάσσης: «Στόχος της ΔΕΗ είναι να μετατραπεί σε κορυφαία εταιρεία καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη». Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο Όμιλος ΔΕΗ έχει πλέον συνολικά σχεδόν 9 εκατομμύρια πελάτες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου παρατείνονται οι διαπραγματεύσεις με Enel

Η ΔΕΗ διαπραγματεύεται με την ιταλική εταιρεία για την απόκτηση όλων των περιουσιακών της στοιχείων στη Ρουμανία, όπου η Enel έχει ισχυρή παρουσία αλλά έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση λόγω της μεγάλης αύξησης των τιμών χονδρικής του ρεύματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurelectric: Προτάσεις Στάσση για εξηλεκτρισμό, αποθήκευση και επενδύσεις

Όπως ανέφερε ο Γ. Στάσσης, η ισχύς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ευρωπαϊκό σύστημα έχει φθάσει στα 630 γιγαβάτ, ωστόσο «έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο για να επιτύχουμε το στόχο των 1300GW μέχρι το 2030».