ΓΔ: 1416.83 -1.50% Τζίρος: 55.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:36:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: theellinikon.com.gr

Lamda Development: Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος

Η υπογειοποίηση της Λ. Ποσειδώνος θα είναι μια από τις πιο σύγχρονες σήραγγες στην Ευρώπη η οποία θα αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο της πόλης, διασφαλίζοντας την ταχύτερη διέλευση των οχημάτων.

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η υλοποίηση του έργου της υπογειοποίησης μέρους της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό που είναι σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Όπως επισημαίνεται από την Lamda Development, η υπογειοποίηση της Λ. Ποσειδώνος θα είναι μια από τις πιο σύγχρονες σήραγγες στην Ευρώπη η οποία θα αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο της πόλης, διασφαλίζοντας την ταχύτερη διέλευση των οχημάτων, ενώνοντας το παραλιακό μέτωπο με το Πάρκο του Ελληνικού και την πόλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι εκσκαφές έχουν ολοκληρωθεί άνω του 75% του συνολικού όγκου των 400.000 m3 χώματος και η σκυροδέτηση τοίχων άνω του 45%. Επίσης έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση άνω του 55% της πλάκας βάσης.

Με την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος σε μήκος 1,5 χιλιομέτρων από την παραλία Αλίμου μέχρι το ύψος της Μαρίνας Αγίου Κοσμά, θα μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς καταργούνται 6 σηματοδότες και δημιουργούνται 6 λωρίδες κυκλοφορίες (τρεις από την άνοδο και τρεις από την κάθοδο).

Το σύνολο της έκτασης που καλύπτει σήμερα η παραλιακή, θα μεταμορφωθεί σε χώρο πρασίνου που θα ενοποιεί το Μητροπολιτικό Πάρκο με την παραλία, ενώ από το σημείο θα διέρχεται δρόμος ήπιας κυκλοφορίας και ποδηλατόδρομος.

To έργο της υπογειοποίησης που ξεκίνησε τον Μαΐου του 2022 ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2025 και αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό, έπειτα και από τις απαραίτητες δοκιμές καλής λειτουργίας, στο τέλος του 2025.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bloomberg: Στο Ελληνικό η μεγαλύτερη «έξυπνη» πόλη της Ευρώπης

Στα προβλήματα που αντιμετώπισε αλλά τελικά ξεπέρασε το project του Ελληνικού αναφέρεται το πρακτορείο στο δημοσίευμά του. Τι αναφέρει ο Οδ. Αθανασίου για το έργο αλλά και την πορεία της μετοχής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα στο Ελληνικό, επιταχύνθηκαν οι ρυθμοί εργασιών

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, έχουν γίνει πρωτόγνωρα βήματα προόδου στο έργο του Ελληνικού. Στο πρώτο εξάμηνο του 2024 θα είναι έτοιμο το Vouliagmeni Mall και το 2026 θα ολοκληρωθεί ο Riviera Tower.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Απορρόφηση της MC Property από τη Malls Management Services

Η ολοκλήρωση της Συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων από τα διοικητικά συμβούλια και τις γενικές συνελεύσεις της μετόχου των συγχωνευόμενων εταιρειών και της λήψης όλων των λοιπών αναγκαίων εγκρίσεων.
LAMDA DEVELOPMENT
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: Άλμα 75% των EBITDA, ανήλθαν σε 8,3 εκατ. το α΄ τρίμηνο

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε η κερδοφορία των εμπορικών κέντρων μετά την αύξηση 20% που κατέγραψε το α' τρίμηνο και ανήλθε στα 20,9 εκατ. ευρώ. Στα 3,17 δισ. ευρώ η συνολική αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του ομίλου.