ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: CPI

CPI: Με εξαγορά και συνεργασίες ανεβάζει ρυθμούς ανάπτυξης στην τριετία

Στα 19,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει ο τζίρος της εταιρείας το 2023, ενώ με τις κινήσεις που σχεδιάζει η διοίκηση της CPI εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ το 2026. Τα κέρδη από τις νέες συνεργασίες.

Έχοντας κλείσει μια χρονιά ενίσχυσης των μεγεθών της, η CPI στοχεύει στη διεύρυνση του ρυθμού ανάπτυξης της για την επόμενη τριετία προχωρώντας σε εξαγορές και πραγματοποιώντας νέες συνεργασίες. Η εταιρεία διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο που θα δημιουργήσει νέες ροές εσόδων ενώ αποκλείει κάθε ενδεχόμενο εξαγοράς της.

Όπως αναφέρθηκε στη παρουσίαση της CPI στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε πως εντείνει τις προσπάθειες για εξαγορές άλλων εταιρειών, έχοντας στο επίκεντρο κυρίως high end υπηρεσίες και IT με στόχο να δημιουργηθεί ένα νέο κανάλι εσόδων.

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της CPI Αριστείδη Παπαθάνο, έχουν ήδη υπάρξει συζητήσεις με περίπου 10 εταιρείες έχοντας καταγράψει έντονο ενδιαφέρον, με την διοίκηση της εταιρείας να επισημαίνουν ότι εξετάζονται όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει η CPI για να πραγματοποιήσει την εξαγορά της. Η CPI θέλει να πραγματοποιήσει μια εξαγορά που θα ενισχύσει τον τζίρο της έως και 5-10 εκατ. ευρώ και θα έχει διψήφιο περιθώριο EBITDA έτσι ώστε «μαζί με την υπάρχουσα δραστηριότητα να ανεβούμε στα 25-30 εκατ. σε ό,τι αφορά τα έσοδα και σε ένα περιθώριο EBITDA κοντά στο 8%».

Παράλληλα η CPI στοχεύει στην ενίσχυση των εσόδων της μέσα από νέες συνεργασίες που πραγματοποιεί καθώς οι τρεις τελευταίες έχουν ήδη αποδώσει έσοδα 500.000 ευρώ. Ειδικότερα, ο κ. Παπαθάνος αναφέρθηκε στη συνεργασία με την αμερικανική Poly, που αποτελεί μέλος της HP, με τη CPI να αποτελεί αποκλειστικό διανομέα και αντιπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα, φέρνοντας επιπλέον έσοδα 250.000 ευρώ ενώ η αμερικανική εταιρεία θέλει να αυξήσει τα μερίδια αγοράς της.

Επίσης η CPI συνεργάζεται με τη Milestone που εξειδικεύεται σε λογισμικό physical security, με τον τζίρο της να ενισχύεται κατά 150.000 ευρώ το εξάμηνο προσφέροντας την ευκαιρία στην εταιρεία να έχει αντίκτυπο σε μεγάλους οργανισμούς όπως η ΔΕΗ, ενώ συνεργάζεται πλέον και με την Govee που εστιάζεται στο smart lightining και καταγράφει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2018 που έχει ιδρυθεί μέχρι σήμερα.

Τα σενάρια των τελευταίων ημερών που διακινήθηκαν σχετικά με πιθανή συνεργασία της CPI με τη Real Consulting διέψευσε η διοίκηση της εταιρείας με τον κ. Παπαθάνο να υπογραμμίζει ότι «δεν έχει υπάρξει τέτοια συζήτηση», σημειώνοντας πως «θέλουμε να βρούμε μια εταιρεία να εξαγοράσουμε, όχι να εξαγοραστούμε».

Ενισχυμένα μεγέθη το 2023, ακόμα υψηλότερα στην τριετία

Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την πορεία της εταιρείας ο κ. Παπαθάνος που τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα της εταιρείας να πηγαίνει καλά και να ανταμείψει τους μετόχους της που περιμένουν «αρκετό καιρό».

Έχοντας κλείσει το εξάμηνο του 2023 με άνοδο 11,7% στα έσοδα που διαμορφώθηκαν στα 9,85 εκατ. ευρώ, ο ετήσιος τζίρος της CPI εκτιμάται πως θα κλείσει ενισχυμένος κατά 6% και πάνω από τα 19,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση από τα 18,5 εκατ. ευρώ του 2022. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως με τις κινήσεις που πραγματοποιούνται και την επικείμενη εξαγορά, ο κύκλος εργασιών θα φτάσει τα 21 εκατ. ευρώ την επόμενη χρονιά και το 2025-2026 θα ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA αν και υποχώρησαν το εξάμηνο καθώς ανήλθαν σε 316.000 ευρώ, εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα 1,1 εκατ. ευρώ με το περιθώριο να είναι στο 6% ενώ υπολογίζεται πως θα φτάσει το 6,3% την επόμενη χρονιά και το 6,7% το 2026. Όπως επισήμανε ο κ. Παπαθάνος στην πτώση των EBITDA σε σχέση με την περυσινή περίοδο έπαιξε ρόλο η επιστρεπτέα προκαταβολής ύψους 138.000 ευρώ που συνυπολογίστηκε ως έσοδο την προηγούμενη περίοδο, ενώ παράλληλα η εταιρεία επένδυσε σημαντικά ποσά στην εκπαίδευση και μισθοδοσία του προσωπικού, με το μισθολογικό κόστος να έχει αυξηθεί κατά 150.000 ευρώ αλλά και στο ενεργειακό της αποτύπωμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Quest Holdings
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε νέες εξαγορές στοχεύει η Quest, όλα ανοικτά για πώληση της ACS

Ο όμιλος σκοπεύει να διαθέσει περί τα 15 εκατ. προς διερεύνηση νέων εξαγορών, ενώ επενδύει και στην ACS με στόχο να φτάσει τα 1.000 smart locker μέχρι τέλος του έτους. Μεγάλο ανεκτέλεστο δημόσιων έργων Πληροφορικής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έτοιμη για νέες εξαγορές η Entersoft, «αγκάθι» η αγορά της Ρουμανίας

Ισχυρό ατού της εταιρείας πληροφορικής το μεγάλο μερίδιό της στα ηλεκτρονικά τιμολόγια, ενώ ποντάρει σε νέα προϊόντα. Χαμηλότερες από τις αρχικές προσδοκίες οι επιδόσεις της θυγατρικής στη Ρουμανία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεφεύγει από το auditing η Deloitte και ποντάρει στις νέες τεχνολογίες

Στον τομέα της τεχνολογίας επικεντρώνεται η εταιρεία που θέλει να ενισχύσει το αποτύπωμά της στην ελληνική αγορά και να δώσει ώθηση στην καινοτομία. Αλματώδης η ανάπτυξη την τελευταία πενταετία.
witside
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διάγνωση καρκίνου με υψηλή τεχνολογία από την εταιρεία Witside

Η εταιρεία πληροφορικής παρέχει ανάλυση ιατρικών εικόνων για διάγνωση περιπτώσεων καρκίνου στον προστάτη και τον θυρεοειδή. Εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό της και προσβλέπει σε διεθνή επέκταση.