ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Performance Technologies
Φωτο: Performance Technologies

Performance Technologies: Αύξηση 40,4% στα κέρδη προ φόρων για το 2023

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 37,7%, ανερχόμενος στο ποσό των 57.722 χιλ. ευρώ. Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 36,7%, στα 17.673 χιλ. ευρώ. Τα EBITDA αυξήθηκαν 37,4%.

Το 2023 ήταν μία χρονιά όπου η εταιρεία Performance Technologies πέτυχε ιστορικό ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας επιταχύνοντας τον ρυθμό ανάπτυξης σε όλο το φάσμα της δραστηριότητάς της.

Πιο συγκεκριμένα, σε ενοποιημένη βάση, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 37,7%, ανερχόμενος στο ποσό των 57.722 χιλ. ευρώ. Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 36,7%, στα 17.673 χιλ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 37,4%, στα 7.151 χιλ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 40,4%, στα 6.130 χιλ. ευρώ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το 2023 πέτυχε ιστορικό ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας, επιταχύνοντας το ρυθμό ανάπτυξης σε όλο το φάσμα της δραστηριότητας της. Συνεχίστηκαν οι επενδύσεις σημαντικών πόρων σε δράσεις Ε&Α στο ίδιο επίπεδο με την προηγούμενη χρήση 2022 (τάξης 1,5 εκ. ευρώ) με στόχο να μπει σε νέες περιοχές, να αναπτύξει επιπλέον δεξιότητες, να σχεδιάσει νέες λύσεις και εφαρμογές και να απευθυνθεί σε καινούργιες αγορές , τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το ανθρώπινο δυναμικό της αυξήθηκε κατά 33 άτομα (21% αύξηση σε ετήσια βάση), ιδιαίτερα σε τομείς που η εταιρεία εκτιμά ότι η ζήτηση θα εντείνεται τα επόμενα χρόνια: cloud services, DevOps & Automation, Αnalytics & AI, Αdvanced Οbservability. Επίσης, ενισχύθηκε περαιτέρω το cross-functional τμήμα για το Δημόσιο, που δημιουργήθηκε κατά την προηγούμενη χρήση του 2022.

Μέσα στο 2023, η εταιρεία διεύρυνε το πελατολόγιο της στον ιδιωτικό τομέα, και επέκτεινε τη συνεργασία της με υφιστάμενους πελάτες σε νέους τομείς. Επίσης, κέρδισε διαγωνισμούς ή και αναθέσεις έργων από Δημόσιους φορείς, όπως το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, την Περιφέρεια Αττικής, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Υπουργείο Οικονομικών και την Κοινωνία της Πληροφορίας, ενώ παράλληλα συμμετείχε ως υπεργολάβος στην εκτέλεση διαφόρων άλλων έργων.

Αξίζει να σημειωθεί η περαιτέρω ενδυνάμωση της εταιρείας στην περιοχή του Observability, Enterprise Service Management & Digital Workflows. Οι επιχειρηματικές συνεργασίες με τους κορυφαίους κατασκευαστές λογισμικού αυτού του χώρου (OpenText, ServiceNow, Dynatrace), η πολυετής εμπειρία και η μεγάλη και άρτια εκπαιδευμένη ομάδα συμβούλων μηχανικών της, που συνεχώς επεκτείνεται και, κυρίως, οι επιτυχείς υλοποιήσεις έργων σε πληθώρα μεγάλων οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας της εξασφαλίζουν σημαντικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

Το 2023 ήταν μια χρονιά που πολλοί από τους πελάτες της υιοθέτησαν, με τη βοήθειά της, πρακτικές DevOps & Automation σε σημαντικά μεγαλύτερη κλίμακα. Τέτοια έργα περιλάμβαναν αυτοματισμούς στις περιοχές του Infrastructure as Code (IaC), continuous functional, security & performance testing/monitoring ενσωματωμένα στα DevOps pipelines, καθώς και automated cloud provisioning & self-service. Οι λύσεις DevOps & Automation που προσφέρει έρχονται να συμπληρώσουν και να διασυνδέσουν πολλές από τις λύσεις που η εταιρεία παρέχει σε άλλες περιοχές, όντας ο συνδετικός κρίκος που αυτοματοποιεί χρονοβόρες διαδικασίες και εξασφαλίζει την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη και συνεχή παραγωγή αξίας (μέσω ψηφιακών υπηρεσιών) στους οργανισμούς που τις υιοθετούν.

Τέλος, όπως αποφασίστηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 31/1/2024, η εταιρεία ετοιμάζεται να αιτηθεί την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι σχετικοί ανεξάρτητοι έλεγχοι, οικονομικός και νομικός, βρίσκονται σε εξέλιξη και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση των μετόχων σύμφωνα με τις εγκεκριμένες διαδικασίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epsilοn Net: Αναστολή διαπραγμάτευσης, σε συζητήσεις με στρατηγικό επενδυτή

Σε τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις με ξένο επενδυτή, τονίζει η εταιρεία σε απάντησή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η εταιρεία θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις αν ολοκληρωθούν.