ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Blueground

Νέα γενική διευθύντρια της Blueground στην Ελλάδα η Βάλια Μαρουγιάννη

Πριν την Blueground, η κ. Μαρουγιάννη εργαζόταν στην Microsoft ως Διευθύντρια Πωλήσεων Υπηρεσιών για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και στη συνέχεια ως Επικεφαλής Business Sales Operations για 24 χώρες σε Βαλκάνια, Μαύρη θάλασσα, Αδριατική, Βαλτική και κεντρική Ασία.

Η Blueground ανακοινώνει ότι το ρόλο της γενικής διεύθυνσης για τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ελλάδα αναλαμβάνει η Βάλια Μαρουγιάννη. Έχοντας πολυετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, τόσο σε πολυεθνικές εταιρείες όσο και σε startups στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Βάλια Μαρουγιάννη αναμένεται να ενισχύσει την ήδη δυνατή παρουσία της Blueground στην Αθήνα και να διαμορφώσει τις συνθήκες για περαιτέρω ανάπτυξη.

Πριν την Blueground, η Βάλια Μαρουγιάννη εργαζόταν στην Microsoft αρχικά ως Διευθύντρια Πωλήσεων Υπηρεσιών για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και στη συνέχεια ως Επικεφαλής Business Sales Operations για 24 χώρες στα Βαλκάνια, τη Μαύρη θάλασσα, την Αδριατική, τη Βαλτική και την κεντρική Ασία. Στο παρελθόν είχε εργαστεί για τη Royal Bank of Scotland στο Λονδίνο καθώς και για την Velti στην Αθήνα.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που γίνομαι μέλος μιας τόσο ταλαντούχας ομάδας που έχει καταφέρει να αλλάξει ριζικά την αγορά του real estate παγκοσμίως. Η Blueground αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για το που μπορεί να φτάσει μια ελληνική εταιρεία όταν θέτει ξεκάθαρους στόχους και έχει για οδηγό ένα σαφές όραμα. Προτεραιότητά μας θα συνεχίσει να είναι η προσφορά αξίας τόσο στους ιδιοκτήτες που μας έχουν εμπιστευθεί τα ακίνητά τους, όσο και στους ενοικιαστές που επιλέγουν τα διαμερίσματά μας για το επόμενο σπίτι τους» δήλωσε σχετικά η Βάλια Μαρουγιάννη.

Τη σκυτάλη στο τιμόνι της γενικής διεύθυνσης της Blueground στην Αθήνα παραδίδει ο Θάνος Γεραμάνης, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο κατέχει το ρόλο του Chief Operating Officer. Ο Θάνος Γεραμάνης ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή για την ελληνική αγορά το 2016. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η Blueground επέδειξε πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ένας από τους μεγαλύτερους ενοικιαστές ακινήτων στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία νοικιάζει πάνω από 700 υψηλής ποιότητας διαμερίσματα στην πρωτεύουσα ενώ ο στόχος της είναι να φτάσει τα 1.000 μέσα στο επόμενο διάστημα. Από τη νέα θέση, ο Θάνος Γεραμάνης θα έχει την ευκαιρία να επικεντρωθεί περισσότερο στην ανάπτυξη της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο και τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών. 

Η Blueground ιδρύθηκε το 2013 στην Αθήνα και σήμερα έχει παρουσία σε 12 πόλεις σε όλο τον κόσμο με περισσότερα από 3.500 επιπλωμένα διαμερίσματα και 500 εργαζομένους (250 από τους οποίους έχουν τη βάση τους στην Αθήνα). To 2019 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την εταιρεία καθώς ολοκλήρωσε δύο γύρους χρηματοδότησης, φτάνοντας τα $78 εκ. δολάρια συνολικής χρηματοδότησης και ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις. Με όραμα να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους όπου και αν επιλέξουν να ζήσουν, η εταιρεία έχει στόχο να φτάσει τα 50.000 διαμερίσματα σε 50 πόλεις σε όλο τον κόσμο.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Blueground: Επεκτείνεται στις ΗΠΑ με την εξαγορά της Travelers Haven

Η κίνηση αυτή αποτελεί τη δεύτερη εξαγορά της Blueground τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία πρόσφατα εισήλθε στην αγορά της Λατινικής Αμερικής με την εξαγορά της Βραζιλιάνικης proptech startup Tabas, το Δεκέμβρη του 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επένδυση στην ελληνική Blueground από το κρατικό fund του Αμπου Ντάμπι

Η Blueground είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα που παρέχει στους χρήστες μια απλή εμπειρία online κράτησης για πρόσβαση σε επιλογές μακροχρόνιας ενοικίασης. Τι δηλώνουν ο ιδρυτής της εταιρείας και ο επικεφαλής επενδύσεων της ADQ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Blueground: Εξαγοράζει την Tabas, ανάπτυξη στη Ν. Αμερική το 2023

Με την εξαγορά της Tabas η ελληνική startup αναμένεται να έχει κύκλο εργασιών το 2023 που θα φτάνει περίπου τα 650 εκατ. δολάρια, ενώ ετοιμάζεται να μπει και στην αγορά του Μεξικό στις αρχές του ερχόμενου έτους.