ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ελλάκτωρ: Πρώτη διανομή ύστερα από 13 έτη, επιστροφή κεφαλαίου 174 εκατ.

Η διοίκηση θα προτείνει διανομή 0,50 ευρώ ανά μετοχή. Η επιστροφή κεφαλαίου αντιστοιχεί στο 20% της χρηματιστηριακής αξίας.

Την πρώτη διανομή στους μετόχους, μετά από 13 χρόνια, αποφάσισε να προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας που θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου.

Η πρόταση αφορά στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους €174εκ. ή €0,50 ανά μετοχή, ποσό που μεταφράζεται σε ~20% της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας και αποτελεί τη μεγαλύτερη διανομή που έχει δοθεί τα τελευταία 25 χρόνια από την εταιρεία.

Όπως αναφέρουν κύκλοιν της διοίκησης, κατόπιν μιας τριετίας σημαντικών αλλαγών στη στρατηγική του Ομίλου και μιας σειράς επιτυχημένων ενεργειών της διοίκησης, και με τη λειτουργική κερδοφορία να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών, έχουν πλέον διαμορφωθεί οι συνθήκες για τη μετάβαση του Ομίλου σε μία νέα εποχή, με σταθερές βάσεις για το μέλλον και σχεδιασμό που επικεντρώνεται στην κερδοφόρο ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και στη συνεχή δημιουργία αξίας για τους μετόχους του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ε. Μπουλούτας: Στρατηγικές κινήσεις θωρακίζουν την ανάπτυξη της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ο επικεφαλής του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ τόνισε πως ο όμιλος μεταβαίνει σε μια νέα εποχή έχοντας σημαντική ρευστότητα και σταθερές βάσεις για συνεχή δημιουργία αξίας για τους μετόχους και την οικονομία.