ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στα 192 εκατ. μειώθηκαν τα κέρδη της Motor Oil το πρώτο τρίμηνο 2024

Έσοδα 2,979 δισ. ευρώ κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ο όμιλος της Motor Oil, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023 είχαν διαμορφωθεί στα 3,3 δισ. ευρώ.

Πίεση στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου της Motor Oil άσκησαν το πρώτο τρίμηνο του έτους οι μειωμένες διεθνεις τιμές του πετρελαίου.

Ειδικότερα, έσοδα 2,979 δισ. ευρώ κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ο όμιλος της Motor Oil,  ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023 είχαν διαμορφωθεί στα 3,3 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 192,1 εκατ. ευρώ έναντι 237,3 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος παρέμεινε εξαγωγικός και το πρώτο τρίμηνο του έτους με το 64% των πωλήσεων του να πραγματοποιείται σε ξένες αγορές. Το 29% των πωλήσεων του πραγματοποιήθηκε στην εσωτερική αγορά και περίπου 7% στους τομείς των αερομεταφορών και της ναυτιλίας στην Ελλάδα.

Η Motor Oil έχει σε εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο αφορά στο μεγαλύτερο μέρος του την κατασκευή της νέας μονάδας παραγωγής προπυλενίου, την κατασκευή της νέας μονάδας συμπαραγωγής ισχύος και θερμότητας υψηλής απόδοσης, τα έργα επέκτασης των λιμενικών εγκαταστάσεων του Διυλιστηρίου και, σειρά έργων μικρότερης κλίμακας (miscellaneous) για τη διασφάλιση υψηλού βαθμού λειτουργικότητας και ευελιξίας στην παραγωγή του διυλιστηρίου στην Κόρινθο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Χωρίς δικαίωμα στο προμέρισμα 0,40 ευρώ από Δευτέρα 18/12

Το ποσό προσωρινού μερίσματος χρήση 2023 που θα καταβληθεί ανά μετοχή θα προσαυξηθεί αναλογικά με το ποσό του μερίσματος που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία οι οποίες δεν δικαιούνται προσωρινού μερίσματος.