ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Alexandridis-DEI
Φωτο: Mergers & Acquisitions Summit

Αλεξανδρίδης: Η ΔΕΗ μετασχηματίζεται σε διεθνή παίκτη στην πράσινη ενέργεια

Στις εξαγορές από τη ΔΕΗ της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ στην Ελλάδα και της ΕNEL στη Ρουμανία αναφέρθηκε ο CFO του Ομίλου ΔEΗ και μίλησε για τις σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν στα δυο αυτά deals.

«Η ΔEΗ μετασχηματίζεται από απλή εταιρεία ενέργειας που βασιζόταν στα ορυκτά καύσιμα, σε έναν διεθνή Όμιλο με ηγετική θέση στην ΝΑ Ευρώπη, με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια, την πελατοκεντρική φιλοσοφία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό», τόνισε ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρίδης, CFO Ομίλου ΔEΗ, μιλώντας στο συνέδριο «Mergers & Acquisitions Summit», που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Παράλληλα ανέπτυξε διεξοδικά τις εξαγορές από τη ΔΕΗ της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ στην Ελλάδα και της ΕNEL στη Ρουμανία, ενώ προχώρησε στην πρόβλεψη ότι ο κλάδος της ενέργειας θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της δραστηριότητας M&A. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν στα δυο αυτά deals, αναδεικνύοντας επίσης τα βασικά χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης εξαγοράς.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μακριπίδης, Partner, Advisory και Corporate Finance Leader της PwC Greece, εξέφρασε την άποψη ότι η ενέργεια θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό πεδίο και για το ελληνικό M&A.

Το 2023 οι τιμές συναλλαγών σχετικά με τα deals στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήρθαν σε πιο λογικά επίπεδα σε σχέση με το 2022, επισήμανε, μια τάση που πιστεύει ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Τόνισε επίσης τη σημασία του να εντοπιστούν οι πτυχές που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τον κάθε συμβαλλόμενο σε μια συναλλαγή, και οι οποίες θα καθορίσουν την επιτυχία ενός deal.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Mavros-DEI-Economist
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μαύρος (ΔΕΗ): Η ενεργειακή ασφάλεια συναρτάται με επενδύσεις σε ΑΠΕ

O αναπληρωτής CEO ΑΠΕ του Ομίλου ΔΕΗ αναφέρθηκε στα θέματα που επηρεάζουν την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και στη στρατηγική του ομίλου ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή.