ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Διαψεύδει τις φήμες για είσοδο στην Τράπεζα Κύπρου

Το Bloomberg σε δημοσίευμά του ανέφερε πως υπήρξε προσέγγιση για την απόκτηση του 15% που κατέχουν στην κυπριακή τράπεζα οι CarVal Investors και Caius Capital.

Σε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τις φήμες ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση ποσοστού της Τράπεζας Κύπρου, προχώρησε η Alpha Bank έπειτα από δημοσίευμα του Bloomberg που έκανε λόγο ότι έχουν υπάρξει επαφές μεταξύ των πωλητών και της διοίκησης της τράπεζας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η τράπεζα, «για την ορθή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών A.E. (“Alpha Holdings”) διαψεύδει ως αναληθή πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία η Alpha Holdings έχει εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ποσοστού στην εταιρεία Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company (“Bank of Cyprus”) από υφισταμένους μετόχους της.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του ανακοινωθέντος Στρατηγικού της Σχεδίου, η Alpha Holdings παρακολουθεί την αγορά για την αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Νωρίτερα, το Bloomberg είχε αναφέρει πως οι δυο βασικοί μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου, CarVal Investors και Caius Capital, που κατέχουν το 15%, εξετάζουν τη πώληση του ποσοστού τους, και διερευνούν τη δυνατότητα πώλησης των μετοχών τους ως πακέτο. Το δημοσίευμα τοποθετεί την Alpha Bank ανάμεσα στους πιθανούς αγοραστές αναφέροντας πως υπήρξε μια πρώτη επαφή. Υπενθυμίζουμε πως πριν μια διετία περίπου η Alpha Bank είχε συνδεθεί και πάλι με την Τράπεζα Κύπρου, χωρίς ωστόσο οι φήμες να επιβεβαιώνονται.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, ο αγοραστής του πακέτου αυτού θα μπορούσε να αποκτήσει μεγαλύτερο αποτύπωμα στην κυπριακή αγορά και να αποκτήσει στη συνέχεια και μεγαλύτερο ποσοστό της τράπεζας. Σήμερα, η χρηματιστηριακή αξία της Τράπεζας Κύπρου είναι στα 1,8 δισ. ευρώ και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στα 4,20 ευρώ ανά μετοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κύπρος: «Όχι» σε ενδεχόμενο αγοράς μετοχών της Τρ. Κύπρου από ελληνική τράπεζα

Πηγές του Υπ. Οικονομικών της Κύπρου δηλώνουν ότι δεν θα επιτραπεί να πωληθούν μετοχές της Τράπεζας Κύπρου σε ελληνική τράπεζα. Διέψευσε το δημοσίευμα του Bloomberg η Alpha Bank ότι ενδιαφέρεται να αποκτήσει μετοχές της κυπριακής τράπεζας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Κύπρου: Κατέγραψε κέρδη 133 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο

Τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε 213 εκατ., μειωμένα κατά 3% σε τριμηνιαία βάση, αντικατοπτρίζοντας τη μικρή μείωση στα επιτόκια Euribor, τις ενέργειες αντιστάθμισης (‘hedging’) και τη μικρή αύξηση στο κόστος καταθέσεων.