ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Manos-Alexandros-Netcompany-Intrasoft
Φωτο: Netcompany-Intrasoft

Netcompany – Intrasoft: Πάνω από 1.000 προσλήψεις σε δύο χρόνια

Το 2023 η εταιρεία πραγματοποίησε πάνω από 600 προσλήψεις και ήδη μέχρι σήμερα έχει προσλάβει 253 άτομα, με τη διοίκηση να αναφέρει πως υπάρχουν ακόμα 256 κενές θέσεις εργασίας.

Την απάντηση στη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κλάδος Πληροφορικής αναζητεί η Netcompany-Intrasoft που θέλει να πραγματοποιήσει 1.000 προσλήψεις σε μια διετία. Η εταιρεία πληροφορικής με το υψηλό ανεκτέλεστο που πλησιάζει το 1 δισ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου, στοχεύει να χτυπήσει μέρος από τα εναπομείναντα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και έχει στραμμένο το βλέμμα της σε ψηφιακά έργα του εξωτερικού.

Το 2023 η Netcompany προχώρησε στην αύξηση του δυναμικού της, προχωρώντας σε 630 προσλήψεις, εκ των οποίων 527 ήταν στην Ελλάδα και δεν δείχνει να κατεβάζει ρυθμούς. Αντιθέτως, έχει ήδη προχωρήσει σε 253 προσλήψεις στο πρώτο εξάμηνο του 2024 και αναζητεί τουλάχιστον ακόμα 256 άτομα να καλύψει τις κενές θέσεις που υπάρχουν για τον φετινό στόχο. «Θα συνεχίσουμε με τρελούς ρυθμούς τις προσλήψεις και το 2024. Στοχεύουμε να προσλάβουμε τουλάχιστον 500 άτομα», ανέφερε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους, ο CEO της Netcompany - Intrasoft S.A. Αλέξανδρος Μάνος, που επισήμανε ότι πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία να βρεθεί προσωπικό για τον κλάδο, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις.

Οι περισσότεροι από τους νεοπροσληφθέντες,  προήλθαν από τα πανεπιστήμια, με την εταιρεία να βρίσκει ταλαντούχο προσωπικό και να τους εκπαιδεύει, ενώ πλέον το ανθρώπινο δυναμικό της Intrasoft ξεπερνάει τα 3.300 άτομα, καθώς έχει προσθέσει νέες δραστηριότητες και στοχεύει να διεκδικήσει μια σειρά από έργα που θα συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και των επιχειρήσεων.

Η εταιρεία που προέκυψε το 2021 από την ένωση δυνάμεων της Intrasoft International, του ομίλου Intracom, και της δανέζικης Netcompany, όπως τονίζει ο κ. Μάνος, έχει ως προτεραιότητα την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, την έγκαιρη εκτέλεση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και τη συνεχή διεύρυνση του προσωπικού της.

Το πλάνο ανάπτυξης της Netcompany για τον στόχο του 1,25 δισ. ευρώ

Ο όμιλος έχει σχεδιάσει το πλάνο ανάπτυξης του για την επόμενη πενταετία, έχοντας σαν ορόσημο να φτάσει το 1,25 δισ. ευρώ κύκλο εργασιών μέχρι το 2026. Το πλάνο της Netcompany επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της παρουσίας της στην Ευρώπη. Η διοίκηση της εταιρείας θέλει να μεγαλώσει το αποτύπωμά της σε αγορές που δραστηριοποιείται ήδη καθώς και να εισέλθει σε νέους κλάδους με τα προϊόντα της. «Έχουμε ξεκινήσει να βλέπουμε πως θα είναι ο όμιλος μετά από 5 χρόνια και έχουμε αρχίσει να υλοποιούμε αυτό το νέο σχέδιο πάνω σε κάποιους βασικούς άξονες» σημείωσε ο κ. Μάνος.

Ο πρώτος πυλώνας είναι στις χώρες που υπάρχει ισχυρή παρουσία να διατηρηθεί ανάμεσα στους ηγέτες της τοπικής αγοράς στον δημόσιο τομέα και θα υπάρξει προσπάθεια για μεγαλύτερη διείσδυση και στον ιδιωτικό τομέα. «Η εταιρεία έχει τουλάχιστον 2.000 εργαζομένους στην Ελλάδα, και άλλους τόσους στη Δανία. Υπάρχει μεγάλη τεχνογνωσία συγκεντρωμένη ώστε να μπορέσει η εταιρεία να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αγορά».

Η εταιρεία θέλει εκεί που υπάρχουν θυγατρικές όπως στην Αγγλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Σουηδία και Νορβηγία να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια να έρθει η τεχνογνωσία της εταιρείας στις κατά τόπους αγορές και να βοηθήσει τις τοπικές εταιρείες να αναπτυχθούν. «Στόχος μας είναι σε κάθε χώρα να υπάρξει ακόμα μια αντίστοιχη θυγατρική όπως στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Μάνος που σημείωσε ότι θέλουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να βρίσκονται στις πέντε κορυφαίες της κατηγορίας.

Ο δεύτερος πυλώνας ανάπτυξης της εταιρείας είναι το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της. Το χαρτοφυλάκιο της Netcompany Intrasoft περιλαμβάνει τον «ΕΡΜΗ» στα τελωνεία, με την εταιρεία να στοχεύει να προσφέρει μια πλήρη λύση. Πίσω από τον ΕΡΜΗ έρχεται το «Solon Tax» που είναι για τη φορολογία και «είναι το απόσταγμα εμπειρίας 20 ετών στο χώρο», σύμφωνα με τον κ. Μάνο. Πριν από ένα μήνα η εταιρεία κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο της πελάτη για το SOLON TAX, τη φορολογική υπηρεσία της Σουηδίας, ενώ η εταιρεία συμμετέχει και σε άλλους τρεις αντίστοιχους διαγωνισμούς.

Στο risk management η εταιρεία έχει λανσάρει το Luminus που «δουλεύει παράλληλα με την φορολογία, τα τελωνεία και άλλους χώρους και συμπληρώνει αυτή τη λύση. Ένα από τα τρια αυτά προϊόντα μπορεί να μας ανοίξει την πόρτα σε ένα υπουργείο Οικονομικών» σύμφωνα με τον κ. Μάνο.

Το επόμενο σετ προϊόντων είναι στην ψηφιακή διακυβέρνηση με την κυρίαρχη λύση να είναι αυτή του wallet, το οποίο η εταιρεία αναπτύσσει εδώ και μια διετία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει αποκτήσει μεγάλη τεχνογνωσία. Η Netcompany επικεντρώνεται επίσης και στη δημιουργία προϊόντων για τον χρηματοπιστωτικό τομέα που συνδυάζεται με λύσεις πληρωμών, ενώ και το Pulse αποτελεί επίσης ένα σημαντικό προϊόν για την εταιρεία.

Τρίτος πυλώνας είναι η δημιουργία αγοράς γύρω από τα προϊόντα της, με την εταιρεία να δημιουργεί κοινές ομάδες μεταξύ Ελλάδας και Δανίας και να χτυπήσει πόρτες του εξωτερικού, που θα μπορούν να νικήσουν τον ανταγωνισμό και να μεγιστοποιήσουν το κέρδος.

Η δραστηριότητα στα ευρωπαϊκά όργανα αποτελεί από τα μεγαλύτερα εφόδια της Netcompany, με τον κ. Μάνο να υπογραμμίζει τον ρόλο της ελληνικής εταιρείας σε αυτό. «Έχουμε κατακτήσει την πρώτη θέση και σκοπεύουμε να μείνουμε στους πρώτους τρεις», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως επισήμανε η εταιρεία έχει στραμμένο το βλέμμα της στις προσπάθειες ενοποίησης της Ευρώπης, και θέλει να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς για έργα που θα μπορέσει στη συνέχεια να μεταφέρει την αντίστοιχη τεχνογνωσία σε εθνικό επίπεδο.

Επίσης η Netcompany έχει ανοιχτό το ραντάρ της για να αξιοποιήσει συνέργειες και συμμετοχές σε εταιρείες για να βελτιώσει τις πρακτικές της μειώνοντας παράλληλα το κόστος της. Όπως σημείωσε η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής η Netcompany θέλει να συμμετέχει ως στρατηγικός επενδυτής σε κάποια startup χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί βασικό στόχο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Netcompany- Intrasoft
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Netcompany-Intrasoft: Ισχυρή ανάπτυξη το '23, προχώρησε σε 650 προσλήψεις

Η εταιρεία πληροφορικής επικεντρώνεται στην Ευρώπη και στην ανάληψη σημαντικών έργων, όπως τα τελωνεία και η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης. Σε υψηλά επίπεδα η κερδοφορία και ο κύκλος εργασιών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epsilon Net: Εκτίναξη 80% για τα καθαρά κέρδη του α' τριμήνου

Ενώ τρέχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων και δημοσίου, η Epsilon Net είδε τον τζίρο της να ενισχύεται κατά 75% με τις προοπτικές για τη συνέχεια της χρονιάς να αναμένονται ακόμα καλύτερες λόγω των προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.
netcompany-intrasoft
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης η Intrasoft, προσλήψεις 320 επιστημόνων

Μετά την εξαγορά της από τη NetCompany, η Intrasoft στοχεύει να διευρύνει το πελατολόγιό της και να ενισχύσει την παρουσία της στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Αναζήτηση εξειδικευμένου προσωπικού για Ελλάδα, Βέλγιο και Λουξεμβούργο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς έγιναν «μαγνήτης» ξένων κεφαλαίων οι ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας

Τι σηματοδοτεί το deal για την εξαγορά της Intrasoft International, πώς έχουν περάσει στο στόχαστρο ξένων ομίλων ελληνικές εταιρείες με διεθνή εμβέλεια. Καταλύτης ανάπτυξης τα έργα δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης.