ΓΔ: 830.52 0.67% Τζίρος: 8.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:58:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

«Χτίζει» χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων η Briq μακριά από... «απλησίαστα» νησιά

Πέντε ξενοδοχειακές μονάδες, αξίας 20 εκατ. ευρώ, έχει αποκτήσει η εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα, αναζητώντας ευκαιρίες μακριά από τα ακριβά τουριστικά νησιά.

Ανοίγει το «μπουκέτο» της Briq Properties ΑΕΕΑΠ στα ξενοδοχειακά ακίνητα, έναν τομέα στον οποίο «πιστεύει» πολύ η διοίκηση της εταιρείας.

Εντός 18 μηνών από την πρώτη κίνηση, πλέον η εταιρεία έχει διαμορφώσει ένα εξαιρετικό χαρτοφυλάκιο, αποτελούμενο από συνολικά πέντε ξενοδοχεία, συνολικής αξίας 20 εκατ. ευρώ και δυναμικότητας 266 δωματίων, τα οποία μάλιστα είναι σε διαφορετικά σημεία υψηλής τουριστικής απήχησης.

Στόχος της διοίκησης είναι η επένδυση σε μικρές μονάδες, κόστους από ένα έως έξι εκατ. ευρώ, που να βρίσκονται σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές και να συγκεντρώνουν προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Για τον σκοπό αυτό, μέχρι στιγμής κινείται εκτός των... «απλησίαστων» νησιών, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, ακόμα και η Κρήτη και η Ρόδος, όπου οι τιμές είναι υψηλές.

Η τελευταία προσθήκη έγινε τις προηγούμενες ημέρες με την απόκτηση του ξενοδοχείου “Plaza” στην περιοχή Καναπίτσα της Σκιάθου, η οποία απέχει περίπου οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου. Το ακίνητο είναι τριών αστέρων, δυναμικότητας 79 δωματίων και συνολικής επιφάνειας 3.888 τ.μ. Διαθέτει δύο πισίνες, εστιατόριο, κτίριο προσωπικού και βρίσκεται επί οικοπέδου 7,13 στρεμμάτων.

Όπως και με όλα τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της εταιρείας εκτός Αθηνών, μισθωτής θα είναι η HotelBrain, στην προκειμένη περίπτωση μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Hotel Keys. Σημειωτέον ότι εντός του έτους, το ξενοδοχείο στην Σκιάθο θα ανακαινιστεί.

Πέραν του νέου ξενοδοχείου στην Σκιάθο, η Briq έχει επίσης αποκτήσει ξενοδοχεία σε Πάρο, Τήνο και Κέρκυρα. Τα εν λόγω ξενοδοχεία λειτουργούν υπό την επωνυμία της αλυσίδας Mr. And Mrs White και τελούν υπό την διαχείριση της HotelBrain.

Ξενοδοχείο στην Αθήνα

Σημαντική είναι και η επικείμενη επένδυση στην Αθήνα, όπου η Briq ετοιμάζει ένα νέο μπουτίκ ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, το οποίο θα λειτουργήσει εντός του έτους. Πρόκειται για κτίριο που βρίσκεται στο Κολωνάκι στην συμβολή των οδών Ι. Γενναδίου 4 και Υψηλάντου, όπου μέχρι τα μέσα του 2015 στεγαζόταν η Πρεσβεία του Καναδά.

Στη συνέχεια το ακίνητο αγοράστηκε από τον Τούρκο μεγιστάνα Φερίτ Σαχένκ, ο οποίος ηγείται του ομίλου Dogus, αντί ποσού της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ. Στα τέλη του 2018, ο κ. Σαχένκ προχώρησε στη μεταπώληση του ακινήτου στην Briq Properties, στο πλαίσιο της τότε απόφασής του να αποεπενδύσει από σειρά χωρών εκτός Τουρκίας, επειδή αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υπερχρέωσης. Η Briq απέκτησε το εξαώροφο κτίριο των 1.630 τ.μ. αντί 4,75 εκατ. ευρώ και πλέον προχωρά στην μετατροπή του από κτίριο γραφείων σε ξενοδοχείο.

Κέρδη αυξημένα κατά 87%

Εν τω μεταξύ, χθες η Briq ανακοίνωσε καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξημένα κατά 87% σε 5,38 εκατ. ευρώ, από 2,88 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα από μισθώματα να ενισχύονται επίσης κατά 34,6% σε 2,9 εκατ. ευρώ, από 2,1 εκατ. ευρώ. Κατά το 2019 η εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση οκτώ νέων ακινήτων, αντί συνολικού ποσού 16 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας σημαντικά την αξία του χαρτοφυλακίου της, που πλέον ανέρχεται σε σχεδόν 60 εκατ. ευρώ (από 39,8 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2018), αποτελούμενο από 22 ακίνητα, επιφάνειας 58.000 τ.μ.

Σύμφωνα με την στρατηγική στόχευση της διοίκησης της Briq, μέχρι τα μέσα του 2021, στόχος είναι το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας να έχει ξεπεράσει σε αξία τα 110 εκατ. ευρώ. Η εκτίμηση των ιθυνόντων της εταιρείας είναι ότι το «παράθυρο» των ευκαιριών στην εγχώρια αγορά ακινήτων θα περιοριστεί σημαντικά από τα μέσα του επόμενου έτους και μετά, καθώς οι τιμές θα αυξηθούν σημαντικά. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το νέο μπουτίκ ξενοδοχείο στο Κολωνάκι από την Briq

Ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της στον ξενοδοχειακό τομέα η Briq Properties με ένα νέο μπουτίκ ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει το 2020 στο Κολωνάκι. Την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η αύξηση κεφαλαίου 50 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Μυστήριο με τους επενδυτές για τους πρώτους ουρανοξύστες

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναζήτησης επενδυτών από τη Lamda Development για τους δύο πύργους κατοικιών και γραφείων με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για υποτονικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό.