ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
wind-farms
Shutterstock

Σε επαφές με την RF Energy η Τέρνα Ενεργειακή για την εξαγορά αιολικών

Με στόχο την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ στα 2.000 MW, η Τέρνα Ενεργειακή βρίσκεται σε επαφές με την RF Europe για την απόκτηση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 270 MW.

Η Τέρνα Ενεργειακή βρίσκεται σε επαφές με την RF Energy για την απόκτηση της «RF Ομαλιές Μ.Α.Ε.», με στόχο την εξαγορά αιολικών πάρκων ισχύος 270 MW. Οι έλεγχοι για την απόκτηση της εταιρείας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 25η Μαρτίου όπως ανακοίνωσε η Τέρνα Ενεργειακή σε απάντηση της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, στο πλαίσιο της διεύρυνσης και ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ που κατέχει, αναζητά συνεχώς νέες συνεργασίες και εξαγορές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με σκοπό να προσεγγίσει το μέγεθος των 2.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία, έτσι όπως αυτό έχει κοινοποιηθεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις της Εταιρείας.

Στο ως άνω πλαίσιο εντάσσεται και ο νομικός, τεχνικός και οικονομικός έλεγχος, τον οποίο διεξάγει η εταιρεία δυνάμει μη δεσμευτικής για την Εταιρεία προκαταρκτικής συμφωνίας για την απόκτηση της εταιρείας "RF Ομαλιές Μ.Α.Ε." από την "RF Energy Α.Ε.", η οποία κατέχει αδειοδοτημένα και υπό αδειοδότηση αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 270 MW. Η ολοκλήρωση των ως άνω ελέγχων και η οριστική απόφαση για την εξαγορά αναμένονται έως την 25η Μαρτίου 2020.

Η Εταιρεία θα προβεί σε νεότερη ενημέρωση του Επενδυτικού Κοινού, όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία εξαγοράς, καταλήγει η ανακοίνωση,

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τέρνα Ενεργειακή: Μειοδότησε για τη μετατροπή του Αη Στράτη σε «πράσινο νησί»

Το έργο αφορά τη λειτουργία ενός Υβριδικού Σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ και ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεθέρμανσης για τον οικισμό. Στα 7,7 εκατ. ο προϋπολογισμός του έργου.