ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε θετική πορεία ο κλάδος Πληροφορικής και τον Φεβρουάριο 

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών του κλάδου έφθασε στις 98,2 μονάδες από 96,9 που ήταν τον Φεβρουάριο του 2019.

Θετικά κινήθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στην ελληνική αγορά Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισμικού τον Φεβρουάριο, καθώς ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών διαμορφώθηκε στις 98,2 μονάδες τον Φεβρουάριο, από 96,9 που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΠΕ και βάσει του αντίστοιχου Μηνιαίου Δελτίου του ΙΟΒΕ οι θετικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων του κλάδου υποχώρησαν αισθητά τον Φεβρουάριο και κινήθηκαν στις +6 μονάδες (από +24 μονάδες), ενώ αντίθετα το ισοζύγιο των εκτιμήσεων για την τρέχουσα ζήτηση ενισχύθηκε ελαφρά, κερδίζοντας 6 μονάδες για να διαμορφωθεί στις +21 μονάδες.

Στις θετικές προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης καταγράφηκε μικρή ανάκαμψη στις +29 μονάδες (από +24 μονάδες έναν μήνα νωρίτερα). Αντίθετα, στις προβλέψεις για την απασχόληση του κλάδου, το θετικό ισοζύγιο υποχώρησε αισθητά και βρέθηκε στις +15 μονάδες (από +26 μονάδες έναν μήνα νωρίτερα). Ταυτόχρονα, οι προβλέψεις για τις τιμές δείχνουν πλέον πτώση (στις -6 μονάδες από +3 μονάδες).

Τέλος, το 41% των επιχειρήσεων δηλώνουν απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, με το 11% να επισημαίνει την ανεπάρκεια ζήτησης και ένα 17% την ανεπάρκεια κεφαλαίων κίνησης ως βασικά προσκόμματα στη λειτουργία τους. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MLS: Δύο νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο

Το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα την αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών και εκλογή από το Διοικητικό Συμβούλιο νέων μελών, των κυρίων Χωματά Δημήτριο και Ρούσσο Ευστάθιο, οικονομολόγων με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των επιχειρήσεων.
ΙΛΥΔΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ίλυδα: Αύξηση 69% στον κύκλο εργασιών της στο γ' τρίμηνο

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) για το γ τρίμηνο της χρήσης 2020 ανήλθαν σε κέρδη 115 χιλ Ευρώ, έναντι ζημιών 43 χιλ Ευρώ, βελτιωμένα κατά 366% σε σχέση με το γ τρίμηνο της χρήσης 2019.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η πανδημία αύξησε 20% τις πωλήσεις της Quest στο 9μηνο

Με την πανδημία να έχει ενισχύσει την ζήτηση στους περισσότερους από τους κλάδους που δραστηριοποιείται, ο όμιλος Quest καταγράφει ενισχυμένα αποτελέσματα εννεαμήνου. Αύξηση 9,4% της λειτουργικής κερδοφορίας.