ΓΔ: 1195.31 -1.16% Τζίρος: 31.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:18:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νομικές ενέργειες ΟΠΑΠ για το διαδικτυακό στοίχημα

Η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. σχολιάζει την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για ακύρωση της άδειάς του, υπογραμμίζοντας ότι θα εξετάσει κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία των συμφερόντων της εταιρείας.

Την προστασία των συμφερόντων του με κάθε νόμιμο μέσο δηλώνει ότι θα επιδιώξει ο ΟΠΑΠ, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ακυρώθηκε η άδεια του ΟΠΑΠ για την παροχή διαδικτυακού στοιχήματος. Πάντως, η διοίκηση του ΟΠΑΠ υπογραμμίζει ότι η συνεισφορά του διαδικτυακού στοιχηματισμού στα συνολικά του έσοδα είναι μικρότερη από 1%.

Ειδικότερα, σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΠΑΠ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η ΟΠΑΠ A.E. ενημερώνει ότι έλαβε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία έγινε δεκτή αίτηση ακύρωσης κατά της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και ακυρώνεται η υπ' αρ. 105/2/16.05.2014 απόφασή της, σύμφωνα με την οποία ρυθμίστηκε η παροχή διαδικτυακού στοιχηματισμού προκαθορισμένης απόδοσης από την ΟΠΑΠ ΑΕ.

H απόφαση έρχεται σε ευθεία αντίθεση με σειρά προηγούμενων ενεργειών εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η επίσημη ενημέρωση που παρασχέθηκε σε όλους τους υποψήφιους επενδυτές κατά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΟΠΑΠ ΑΕ, σε σχέση με την άδεια και το νόμιμο δικαίωμα της εταιρείας να προσφέρει διαδικτυακό στοίχημα προκαθορισμένης απόδοσης μέχρι το 2020.

Παρόλο που η συνεισφορά του διαδικτυακού στοιχηματισμού είναι περιορισμένη και σε κάθε περίπτωση μικρότερη του 1% ως προς τα συνολικά έσοδα (GGR) του Ομίλου ΟΠΑΠ, μετά από αυτή την απόφαση η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων είναι η ΕΕΕΠ, προκειμένου να αναληφθούν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες. Η εταιρεία επίσης αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο θα επιδιώξει την προστασία των συμφερόντων της με κάθε νόμιμο μέσο».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

opap-tzogos-stoixima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Έσπασε το φράγμα του 1 δισ. ευρώ, ισχυρή κερδοφορία στο α΄εξάμηνο

Ενισχύθηκαν στα 374 εκατ. ευρώ τα EBITDA και στα 224,4 εκατ. τα καθαρά κέρδη, με την εταιρεία να καταγράφει ισχυρές επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα, ενώ παράλληλα συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου.