ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η PwC Ελλάδας συμμετείχε στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βερολίνο

Ο Μάριος Ψάλτης, CEO της PwC Ελλάδας, συμμετείχε ως ομιλητής στο πάνελ «Καινοτομία και Ανάπτυξη για ένα βιώσιμο μέλλον» και αναφέρθηκε στη μετάβαση της χώρας σε μια εποχή βελτίωσης της οικονομίας και ανάπτυξης.

Η PwC Ελλάδας, υποστήριξε το «Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ - Όραμα και ευκαιρίες επενδύσεων», που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο με την ενεργή συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Στόχος του φόρουμ ήταν η πρόκληση δημόσιου διαλόγου και η εμβάθυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων έχοντας ως αφετηρία την υφιστάμενη σταθεροποίηση των ρυθμών της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία διεθνών επενδυτικών ευκαιριών.

Ο Μάριος Ψάλτης, CEO της PwC Ελλάδας, συμμετείχε ως ομιλητής στο πάνελ «Καινοτομία και Ανάπτυξη για ένα βιώσιμο μέλλον» και αναφέρθηκε στη σταδιακή μετάβαση της χώρας σε μια νέα εποχή βελτίωσης του οικονομικού κλίματος και ανάπτυξης, σε συνέχεια της δεκαετούς οικονομικής ύφεσης.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του: «Η νέα εποχή που διαμορφώνεται απαιτεί τον εναρμονισμό με τις προκλήσεις του μέλλοντος όπου η βιωσιμότητα και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελούν τους βασικούς φορείς ανάπτυξης. Η στροφή της Ελληνικής οικονομίας προς ένα νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης και η υλοποίηση δράσεων που εντάσσονται στο Green Deal δημιουργεί πολλαπλές ευκαιρίες και προοπτικές για επενδύσεις και στρατηγική ανάπτυξη της χώρας».

Ωστόσο, όπως τόνισε «η μεταστροφή της οικονομίας προς ένα νέο μοντέλο, έχει και ιδιαίτερα σημαντικές επιπτώσεις οι οποίες απαιτούν τον κατάλληλο σχεδιασμό για την αντιμετώπισή τους. Για να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη δεν αρκεί μονάχα η χάραξη των κατάλληλων πολιτικών και κινήτρων. Απαιτείται και η συνολική στροφή της χώρας προς την καινοτομία μέσω της απελευθέρωσης της δημιουργικότητας και της πρωτοβουλίας του ανθρώπινου δυναμικού. Προς αυτή τη κατεύθυνση είναι απαραίτητο ένα μεγάλο ελληνικό deal σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που θα ωθήσει την προσπάθεια αλλαγής της κουλτούρας της χώρας».

«Ο νέος κόσμος που διαμορφώνεται από την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τις μεγάλες τάσεις της παγκόσμιας οικονομίας (megatrends) απαιτεί τον επαναπροσδιορισμό όλων μας και την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού μέσα από προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων (Upskilling)» τόνισε ο κ. Ψάλτης

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα cookies της Google «πονοκέφαλος» για τους ευρωπαίους εκδότες

Οι διαφημιζόμενοι θα στοχεύουν πλέον τμήματα του κοινού που περιλαμβάνουν εκατοντάδες ή χιλάδες ανθρώπους και θα προσδιορίζονται από την Google ανάλογα με την περιήγηση των χρηστών στο Ίντερνετ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπουτσάνης: Εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση Μ.Τασόπουλου στη ΣΑΠΩΝ

Ο Μενέλαος Τασόπουλος, ως μοναδικός μέτοχος της ΣΑΠΩΝ, προέβη σε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση 5.182.095 κοινών, ονομαστικών με δικαιώματα ψήφου μετοχών , αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica: Έναρξη ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσ/νίκης - Β. Αιγαίου - Κυκλάδων

Το πρώτο δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου , με ενδιάμεσες προσεγγίσεις στα νησιά Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Φούρνοι, Ικαρία, Μύκονο, Σύρο και τελικό προορισμό τον Πειραιά.