ΓΔ: 2345.71 0.02% Τζίρος: 324.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτό: Κύκλος Ιδεών

Η ΙΟΝ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 75% της Λάβδας

Η εξαγορά αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική των δύο εταιριών  που στόχο έχει την ενδυνάμωση και ανάπτυξή τους στις αγορές που δραστηριοποιούνται.

Η ΙΟΝ Α.Ε. και η Λάβδας Α.Ε. σε συνέχεια της ανακοίνωσής τους στις 11 Ιουνίου, ανακοινώνουν την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 75% της καραμελοποιίας Λάβδας Α.Ε., από την ιστορική σοκολατοβιομηχανία.

Η ΙΟΝ Α.Ε., με ιστορία 94 ετών, δραστηριοποιείτο και στον κλάδο της καραμέλας από το 1930 έως το 2016, διαθέτοντας στην αγορά, εμβληματικά προϊόντα με τις μάρκες BALOO και O’MAMY.

Η Λάβδας Α.Ε. που δραστηριοποιείται από το 1953 στον  χώρο της καραμελοποιίας, αποτελεί έναν από τους πλέον ισχυρούς παίκτες στην εγχώρια αγορά, έχοντας αναπτύξει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο με δημοφιλή προϊόντα όπως: JellyPop, Eclair, Charleston, Geneva, Αγελαδίτσα, Λάβδας, Χρυσή Γάλακτος, Piccolo, Gum On! Ενώ μεγάλη τελευταία επιτυχία αποτελεί η δημιουργία του προϊόντος Zero. Παράλληλα έχει εισχωρήσει στις αγορές της Ευρώπης, των Η.Π.Α., της Ασίας και των Αραβικών κρατών όπου απευθύνει περισσότερο από το 50% των προϊόντων της.

Η εξαγορά αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική των δύο εταιριών  που στόχο έχει την ενδυνάμωση και ανάπτυξή τους στις αγορές που δραστηριοποιούνται, δημιουργώντας επιπλέον αξία για τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους καταναλωτές.

Η κυρία Τίνα Κωτσιοπούλου, πρόεδρος της ΙΟΝ ΑΕ δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την εταιρία ΛΑΒΔΑΣ με μεγάλη χαρά στην οικογένεια της ΙΟΝ, αλλά και με τον σεβασμό που αρμόζει στην ιστορία, την τεχνογνωσία και την κληρονομιά της πιο σημαντικής καραμελοποιίας. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς, καταδεικνύει τη δέσμευση της ΙΟΝ να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στον τομέα της σοκολάτας και των ζαχαρωδών και να συνεχίσει να αναπτύσσει και να διαθέτει, προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών. Δέσμευση την οποία μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους της εταιρείας ΛΑΒΔΑΣ μαζί με τις κοινές αξίες και το επιχειρηματικό ήθος.»

O κύριος Στέλιος Λάβδας, που παραμένει μέτοχοςμε ποσοστό 25% και αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου της εταιρίας, δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που δύο ιστορικές βιομηχανίες της Ελλάδας συνεργάζονται με ό,τι οφέλη και συνέργειες αυτό συνεπάγεται. Είμαι σίγουρος ότι με τησυνεργασία της ΙΟΝ και την τεχνογνωσία της ΛΑΒΔΑΣ στο πεδίο της καραμέλας,θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να καινοτομούμε, παραμένοντας πιστοί στην ποιότητα και στις αξίες μας»

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα απλουστεύει τον δρόμο για νέες παραγωγικές επενδύσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε στο Athens Riviera Summit ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί νέες επενδύσεις, καταργώντας γραφειοκρατία, ενώ οι ξένες επενδύσεις και οι νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται σημαντικά.
ΔΙΕΘΝΗ

Tesla: «Βουτιά» πωλήσεων στην Ευρώπη, έχασε 58% από το μερίδιο αγοράς

Μέχρι και σήμερα το μερίδιο της εταιρείας στις πωλήσεις έχει πέσει από το 18,4% που ήταν το 2024 στο 7,7% για την ίδια περίοδο φέτος, σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics, εταιρείας συμβούλων αυτοκινήτων.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία στο χαμηλότερο επίπεδο, λέει το Ινστιτούτο Κιέλου

Το 2025, η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες, καθώς οι ΗΠΑ μείωσαν τις συνεισφορές τους, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Κιέλου. Η βοήθεια ήταν μικρότερη και από αυτή του 2022.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Ηγείται της αποστολής των ΗΠΑ στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο θα ηγηθεί της αμερικανικής αποστολής στη Διάσκεψη του Μονάχου, τόνισε ο επικεφαλής Β. Ισινγκερ. Ο Ζελένσκι θα ηγηθεί της Ουκρανίας, ενώ πέρσι επικρίσεις προκάλεσαν δηλώσεις του Τζ. Ντ. Βανς κατά της Ευρώπης.
Έλον Μασκ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ίλον Μασκ: "Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία"

Ο Ίλον Μασκ δήλωσε στο Χ ότι «τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία», προκαλώντας ερωτήματα για το αν πρόκειται για πρόκληση ή ένδειξη αληθινής δυστυχίας, όπως σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα διαπραγματεύσεων Ουκρανίας-Ρωσίας στο Αμπού Ντάμπι

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα νέων συνομιλιών μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων διαπραγματευτών στο Άμπου Ντάμπι, με διαμεσολάβηση ΗΠΑ. Οι επαφές, που στόχο έχουν τον τερματισμό της σύγκρουσης, θα συνεχιστούν αύριο.