Φώτο: Πειραιώς

Προσφορά από επενδυτή στην Πειραιώς για τα δάνεια 550 εκατ. της MIG

Η προσφορά που υποβλήθηκε μπορεί να αποτελέσει τη βάση διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία αφορά δάνεια που χορήγησε η Τρ. Πειραιώς με εξασφαλίσεις μετοχές θυγατρικών της MIG.

Μία προσφορά για την εξαγορά των δανείων της Τράπεζας Πειραιώς προς τον όμιλο της Marfin Investment Group  (MIG) έχει δεχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily, η τράπεζα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφορά μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης, ενώ οι διαπραγματεύσεις θα απαιτήσουν χρόνο λόγο της πολυπλοκότητας της συναλλαγής. 

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκει την εξεύρεση επενδυτή για δάνεια συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ και τη διαδικασία της αναζήτησης επενδυτή έχει αναλάβει η UBS. 

Στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας και πριν ξεσπάσει η αναταραχή στις αγορές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει αρκετοί επενδυτικοί όμιλοι, τελικά όμως προσφορά υπέβαλε ένας ενδιαφερόμενος επενδυτής. 

Ο δανεισμός της MIG σημειώνεται ότι έχει σημαντικές εξασφαλίσεις και ειδικότερα το 72% του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Group και το 92% της Vivartia, αμφότερες θυγατρικές του ομίλου MIG. Η τράπεζα έχει ήδη διενεργήσει σημαντικές προβλέψεις για αυτά τα δάνεια με βάση τις οποίες το ελάχιστο αποδεκτό τίμημα διαμορφώνεται αρκετά χαμηλότερα από τα 550 εκατ. ευρώ. 

Το επόμενο διάστημα θα βρεθούν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή με στόχο την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγει βηματισμό η Τρ. Πειραιώς, «σβήνει» φέτος NPE's 11 δισ. ευρώ

Ανεβαίνει στα 7 δισ. ευρώ ο «πήχης» για τις φετινές τιτλοποιήσεις της Τρ. Πειραιώς, ενώ η επίπτωση στην κεφαλαιακή επάρκεια θα καλυφθεί αρχικά με οργανικά κέρδη και στο μέλλον με νέα έκδοση Tier 2.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άνευ προηγουμένου η θωράκιση των τραπεζών έναντι της πανδημίας

Η ΕΚΤ έχει προσφέρει άπλετη βοήθεια σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες εξασφαλίζοντας όση ρευστότητα χρειάζονται, ευελιξία στην αντιμετώπιση των νέων «κόκκινων» δανείων και μειώνοντας τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.