Δύσκολα προβλέψιμο το 2020 για τις τράπεζες, σύμφωνα με την Pantelakis

Η πανδημία δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες στις όποιες εκτιμήσεις μπορεί να υπάρξουν για την πορεία των ελληνικών τραπεζών τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα.

Αρκετά δύσκολες είναι οι προβλέψεις που μπορούν να γίνουν για το σύνολο των ελληνικών τραπεζών, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, τονίζει σε report της η Pantelakis Securities, στο οποίο σχολιάζει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου 2019 της Alpha Bank. 

Όπως αναφέρει η πανδημία δημιουργεί αρκετές δυσκολίες στο να προβλεφθεί η πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με δεδομένο ότι ακόμη είναι νωρίς για να αποτυπωθεί η πορεία που θα έχουν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια αλλά και προβλέψεις έναντι επισφαλειών, καθώς και η πορεία των προγραμμάτων πώλησης NPLs, τα οποία έχουν ανακοινωθεί πρόσφατα. 

Εάν, πάντως, θεωρηθεί ότι το σοκ του κορονοϊού θα είναι σχετικά σύντομο, εάν διαρκέσει μόνο για το α’ εξάμηνο του 2020, οι τραπεζικές μετοχές, με δεδομένο ότι έχουν χάσει το 62% της αξίας τους σε ετήσια βάση, αποτελούν ελκυστικές τοποθετήσεις, με δεδομένο ότι διαθέτουν πλέον και ορισμένα «εργαλεία» όπως το Σχέδιο Ηρακλής που μπορούν να τις βοηθήσουν.

Σε ό,τι αφορά την Alpha Bank η ελληνική χρηματιστηριακή τονίζει ότι η τράπεζα αναμένει ανάκαμψη σχήματος «V», ενώ έχει, ήδη, ξεκινήσει τη χρήση των έκτακτων μέτρων που έχουν ανακοινώσει οι ευρωπαϊκές αρχές προκειμένου να στηρίξουν το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρ. Μεγάλου: Η Ελλάδα έχει ευκαιρία για διατηρήσιμη ανάπτυξη

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς υπογράμμισε ότι οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε θέση ισχύος, με επάρκεια κεφαλαίων και ρευστότητας για να αντιμετωπίσουν την παρούσα κρίση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έκλεισε το deal Eurobank - doValue, πέφτει στο 15,6% ο δείκτης NPE

Η τιτλοποίηση Cairo είναι η πρώτη που γίνεται με την υποστήριξη των εγγυήσεων από το σχέδιο «Ηρακλής». Στην doValue περνά η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων FPS, σύμβαση συνεργασίας για 14 χρόνια με την Eurobank.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υποκατάστημα στην Ελλάδα από τον όμιλο BFF Banking Group το γ' τρίμηνο

Το νέο υποκατάστημα στην Αθήνα θα παρέχει στις εταιρείες ακόμα πιο αποτελεσματικές λύσεις διαχείρισης των πιστώσεών τους έναντι του ελληνικού δημόσιου τομέα και του εθνικού συστήματος υγείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα  

Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα παρέχει δάνεια σε Μικρομεσαίες και Μεγάλες Επιχειρήσεις με εγγύηση του «Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19».