ΓΔ: 888.87 -0.49% Τζίρος: 25.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:42:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
nightAthens
Πηγή: Shutterstock

Έσβησαν... τα φώτα σε διαγωνισμό για οδοφωτισμό στην Αττική

Μπλοκάρει προσωρινά η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών το διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής για έργο 37 εκατ. ευρώ μέχρι να εξετάσει προσφυγή που κατατέθηκε για τους όρους της προκήρυξης.

Προσωρινό μπλόκο έβαλε η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) στο μεγάλο διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 37 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού. Ο διαγωνισμός, που είχε προγραμματιστεί για τις 13 Απριλίου, αφορά την την αντικατάσταση των υφιστάμενων, εγκατεστημένων φωτιστικών σε δίκτυα οδοφωτισμού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, συνολικού μήκους 1.700 χιλιομέτρων, με νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. 

Στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι η εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον κατά 60% σε σχέση με αυτή που καταναλώνονταν από τα συμβατικά φωτιστικά, με παράλληλη εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός συστήματος διαχείρισης. Ο ανάδοχος θα προχωρήσει στην εγκατάσταση εξοπλισμού προκειμένου να αντικατασταθούν περίπου 21.920 φωτιστικά σώματα καθώς και στην παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του συστήματος φωτισμού για 12 χρόνια.

Κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους είχαν ζητήσει διευκρινίσεις για σειρά απαιτήσεων του διαγωνισμού, όπως για την απαίτηση άμεσης σύνδεσης (μέσω κάρτας SIM) κάθε φωτιστικού με δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, την απαίτηση για γυάλινο κάλυμμα (και όχι από πολυκαρβονικό υλικό), τις απαιτήσεις εμπειρίας, κ.α. Ορισμένες από τις συγκεκριμένες απαιτήσεις θεωρήθηκαν φωτογραφικές και υπήρξε αίτημα στην ΑΕΠΠ για προσωρινή αναστολή του διαγωνισμού μέχρι να εξετάσει αναλυτικά την προσφυγή που κατατέθηκε. Το αίτημα έγινε προ ημερών δεκτό και ο διαγωνισμός «πάγωσε».

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στην υπόθεση των έργων οδοφωτισμού, συνολικού ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει από διάφορες φάσεις. Πλήθος εταιρειών είχε καταγγείλει τη δράση κυκλώματος το οποίο οδήγησε πολλούς διαγωνισμούς στον ίδιο ανάδοχο. Γι’ αυτό το λόγο μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές αρκετοί διαγωνισμοί ακυρώθηκαν ή προς ακύρωση βαίνουν και κάποιες συμβάσεις ανά την Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιοι όμιλοι διεκδικούν τα έργα αναβάθμισης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Θέμα ημερών είναι η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τις κοινοπραξίες που έχουν περάσει στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού για την επέκταση του έκτου προβλήτα του ΟΛΘ, προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τροπολογία δίνει τέλος σε εμπλοκές στα έργα

Ρύθμιση του υπουργείου Υποδομών ξεμπλοκάρει όλους τους διαγωνισμούς που θα γίνουν στο εξής. Όσες κατασκευαστικές διευθέτησαν την υπόθεση με την Επ. Ανταγωνισμού και πληρώνουν τα πρόστιμα θα θεωρούνται «καθαρές».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνωστισμός ισχυρών παικτών για έργα οδοφωτισμού 2 δισ. ευρώ

Σε διαγωνισμό για ΣΔΙΤ στην Ήπειρο δίνουν το «παρών» η ΔΕΗ, η αμερικανική Ameresco, οι όμιλοι Μυτιληναίου, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αλλά και το ισχυρότερο μέχρι σήμερα σχήμα, η κοινοπραξία του ΟΤΕ με την Globiled.