ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Nikos Hardalias, Nikos Xardalias
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Χαρδαλιάς: Aπαραίτητο το redranding της Αττικής για την ανάπτυξή της

Σε άρθρο του διευκρινίζει ότι στοχεύει σε μια Αττική «δυναμική και ενεργά παρούσα» στο εθνικό στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης, αξιοποιώντας την αναγνωρισιμότητα της Αθήνας

Tο όραμά του για την τουριστική ανάπτυξη της Αττικής, μέσα από το rebranding της Περιφέρειας ως «Greater Athens Region» παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι στοχεύει σε μια Αττική «δυναμική και ενεργά παρούσα» στο εθνικό στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης, αξιοποιώντας την αναγνωρισιμότητα της Αθήνας, της «παγκόσμιας σταρ του Ελληνικού τουρισμού» ως βασικό στρατηγικό πλεονέκτημα. Όπως υπογράμμισε, με αυτόν τον τρόπο προωθείται μια οργανωμένη επικοινωνιακή καμπάνια «που επανασυστήνει τον τόπο μας» και πρόσθεσε: «Αντί να μιλάμε για την Αττική και να εννοούμε την Αθήνα, στο εξής θα μιλάμε για την Αθήνα και θα εννοούμε ολόκληρη την Αττική».

«Στόχος αυτής της πολιτικής», τονίζει ο κ. Χαρδαλιάς, «είναι να αναδειχθεί αποτελεσματικά ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος όλης της Αττικής, αλλά και τα αξιοθέατα κάθε σημείου της, πάντα σε σύνδεση με τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, την οινογνωσία, τον αθλητισμό και τη διασκέδαση. Είναι ευθύνη της Περιφέρειας η τουριστική ανάπτυξη της Αττικής. Γιατί κανείς δεν ξέρει την Αττική όσο εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη αρχίσει η αναδιοργάνωση των εσωτερικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα στέρεο υπόβαθρο για την τουριστική αξιοποίηση της Αττικής: «Το στοίχημα πλέον για εμάς είναι πολλαπλό: Εξωστρέφεια, rebranding, στρατηγικό πλαίσιο, υποδομές. Ο τουρισμός είναι μία από τις μεγάλες προκλήσεις και δικό μου προσωπικό στοίχημα που θα κερδηθεί. Για την Ελλάδα και κάθε συμπολίτη μας» κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nikos Hardalias, Nikos Xardalias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς: Η λογοδοσία θα αποτελέσει το αποτύπωμα της θητείας μας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε ότι στην πρώτη συνεδρίαση υπήρξε ένας «ουσιαστικός έλεγχος και εποικοδομητικός διάλογος» επί 11 θεμάτων, εκ των οποίων τα οκτώ ετέθησαν από την αντιπολίτευση.
europa 2 celestyal crystal thessaloniki
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Απόστολου Τζιτζικώστα - Νίκου Δένδια στην Θεσσαλονίκη

«Ήδη μέσω της καλής συνεργασίας που έχουμε με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και με ευρωπαϊκούς πόρους ενισχύσαμε το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αίτημα για ημέρα μνήμης θυμάτων των Τεμπών

Όπως σημείωσε ο κ. Λιβάνιος, με το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο για τις περιφερειακές αργίες, που περιγράφει ιστορικά γεγονότα και θρησκευτικές εορτές, «δεν υπάρχει δυνατότητα» να τεθεί ως αργία.
kyrizogloy
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρίζογλου: Περισσότερη Αυτοδιοίκηση για βελτίωση της Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), δηλώνει ότι η μεγαλύτερη αυτοτέλεια των ΟΤΑ ωφελεί εν τέλει τη Δημοκρατία, ενώ εκφράζει δυσαρέσκεια για την αντιμετώπιση της Αυτοδιοίκησης από την εκάστοτε κυβέρνηση.