ΓΔ: 1442.21 -2.00% Τζίρος: 115.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Πατούλης: Η Ηλιούπολη αλλάζει με σύγχρονα φιλικά προς το περιβάλλον έργα

Τα έργα που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη.

Η πορεία υλοποίησης των έργων υποδομών και αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Ηλιούπολης, οι παρεμβάσεις που αφορούν τις αναπλάσεις του αστικού περιβάλλοντος και η φιλικότερη προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Παιδείας Κ. Σεφτελής και Αικ. Μαρκουλάκη αντίστοιχα, καθώς επίσης και ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Αλ. Καλογερόπουλος.

Κατά τη συζήτηση, επικαιροποιήθηκαν οι χρόνοι περάτωσης των έργων που ήδη υλοποιούνται, τα οποία χρηματοδοτούνται με ίδιους πόρους ή μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ παράλληλα εξετάστηκαν οι προοπτικές και δυνατότητες για την ένταξη και νέων έργων στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας, όπως η αναβάθμιση των παιδικών χαρών και η περαιτέρω ανάπλαση του αστικού περιβάλλοντος και των χώρων πρασίνου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη δυνατότητα παρεμβάσεων στο δίκτυο ομβρίων αλλά και στην πορεία του προγράμματος ανακύκλωσης και της ορθολογικότερης διαχείρισης των απορριμμάτων, στο πλαίσιο του οποίου η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη παραδώσει στον Δήμο Ηλιούπολης 4 σύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 1.177 καφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης.

Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικές αρτηρίες της περιοχής, οι οποίες βρίσκονται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα για την περαιτέρω φροντίδα και ανάδειξη των υπαίθριων γλυπτών που κοσμούν τον Δήμο. Τέλος, ο δήμαρχος Ηλιούπολης αναφέρθηκε στην ανάγκη ασφαλτοστρώσεων, στην πόλη. Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 - 2020 έχει ήδη χρηματοδοτηθεί το έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Ηλιούπολης προϋπολογισμού 1.140.000,00 ευρώ, καθώς επίσης και το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του Αστικού Περιβάλλοντος στη Λ. Ειρήνης προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, η οποία αποτελεί κεντρικό οδικό άξονα της Ηλιούπολης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Η Ηλιούπολη αλλάζει, εκσυγχρονίζεται με έργα αναπτυξιακά και φιλικά προς το περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε την καλή συνεργασία με τον Δήμο, εστιάζοντας σε υποδομές που σχετίζονται τόσο με την καλύτερη αντιπλημμυρική προστασία της πόλης όσο και με αναπλάσεις πρασίνου. Η Περιφέρεια Αττικής, με όλες τις δυνάμεις της και αξιοποιώντας τις δυνατότητες των χρηματοδοτικών εργαλείων και των πόρων της, βρίσκεται δίπλα στους Δήμους για την υλοποίηση αναγκαίων έργων υποδομής.

Στόχος μας είναι, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, να αποδώσουμε στους πολίτες, εκείνα τα έργα, τα οποία θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφάλειας για τις ζωές και τις περιουσίες τους». Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την υποστήριξη στο έργο του, επισήμανε ότι προσδοκά την συνέχιση της αγαστής, όπως είπε, συνεργασίας με την Περιφέρεια προκειμένου να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις και τα έργα στον δήμο Ηλιούπολης, προς όφελος όλων των δημοτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nikos Hardalias, Nikos Xardalias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς: Η λογοδοσία θα αποτελέσει το αποτύπωμα της θητείας μας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε ότι στην πρώτη συνεδρίαση υπήρξε ένας «ουσιαστικός έλεγχος και εποικοδομητικός διάλογος» επί 11 θεμάτων, εκ των οποίων τα οκτώ ετέθησαν από την αντιπολίτευση.
Giorgos Patoulis, Perifereia Attikis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Ρω και το Καστελλόριζο ο Γ. Πατούλης για την ειδική ολομέλεια της ΕΝΠΕ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της περίφημης «Κυράς της Ρω», όπως έκαναν και ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι υπόλοιποι Περιφερειάρχες.
Patoulis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατούλης: Οι ευρωπαϊκοί πόροι το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της Περιφέρειάς

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε πως από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της Περιφέρειας στόχευσε στην ενεργοποίηση του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού / ερευνητικού δυναμικού της Αττικής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκλήρωση 18ου συνεδρίου ΕΔΔΥΠΠΥ: Η αυτοδιοίκηση είναι κοντά στον άνθρωπο

«Θα κάνουμε την Ελλάδα χώρα υγείας, όπως της αξίζει. Οφείλουμε να επενδύσουμε στην δημόσια υγεία, όπως επενδύουμε στην άμυνα της χώρας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. Γιώργος Πατούλης.