ΓΔ: 893.14 -2.15% Τζίρος: 18.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:54:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Τελειώνει μέσα στην εβδομάδα το σίριαλ με την Forthnet

Εντός των ημερών επιλέγουν οι τράπεζες τον προτιμώμενο υποψήφιο αγοραστή της Forthnet ανάμεσα στις επενδυτικές εταιρείες Duet και BC Partners και στον όμιλο του ANT1.

Να δώσουν τέλος στο σήριαλ με την πώληση της Forthnet μέσα στις επόμενες εβδομάδες επιχειρούν οι διοικήσεις των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της προσεχούς εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του ενός από τους τρεις ενδιαφερόμενους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον τελευταίο γύρο του διαγωνισμού με τον οποίο και θα προχωρήσουν οι συζητήσεις για οριστική συμφωνία μεταβίβασης.

Πρόκειται για την επενδυτική εταιρεία Duet, τον βρετανικό επενδυτικό όμιλο BC Partners, αλλά και τον όμιλο του ΑΝΤ1, ο οποίος εμφανίστηκε για δεύτερη φορά, παρότι πέρυσι το καλοκαίρι είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία.

Η ποιότητα των προσφορών, δηλαδή οι όροι και οι προϋποθέσεις που βάζει κάθε υποψήφιος, ώστε να αποκτήσουν τα δάνεια της Forthnet αξιολογούνται αυτές τις ημέρες. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει αξιολογηθεί ποιος από τους τρεις κατέθεσε την πιο ελκυστική προσφορά και σε επίπεδο τιμήματος και σε επίπεδο των όρων που βάζει.

Οι τράπεζες είχαν προσλάβει την Nomura που συνεχίζει να προωθεί το διαγωνισμό που ξεκίνησε εδώ και σχεδόν τρία χρόνια και έχει περάσει από πολλά στάδια. Στο προτελευταίο στάδιο, οι τράπεζες βρίσκονταν σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον όμιλο του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος αποχώρησε πριν από λίγες εβδομάδες.

Στη συνέχεια εμφανίστηκαν τόσο η Duet, όσο και η BC Partners, ανώτατο στέλεχος της οποίας είναι ο κ. Νίκος Σταθόπουλος. Ο Ν. Σταθόπουλος εμφανίζεται να προωθεί σχέδιο για τη δημιουργία ενός ισχυρού τηλεπικοινωνιακού ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η BC Partners, που ενδιαφέρθηκε πριν από μερικούς μήνες και για την εξαγορά της Wind Hellas, έχει πραγματοποιήσει σειρά εξαγορών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών στην περιοχή, μέσω της σερβικής United.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί επιδιώκει η BC Partners πλήρη έλεγχο της Forthnet

Η προσφορά από το βρετανικό private equity fund είναι η πρώτη που αφορά πλήρη έλεγχο της Forthnet και απόσυρση από το ΧΑ. Οι κινήσεις της BC Partners εντάσσονται σε φιλόδοξο σχέδιο «επέλασης» στις τηλεπικοινωνίες των Βαλκανίων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πηγαίνει πίσω ο σχεδιασμός της Forthnet για είσοδο στην κινητή

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 μετατίθεται η είσοδος της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία μέσω της συμφωνίας με Vodafone, καθώς ως τις 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία τραπεζών - Μαρινάκη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πειρατική τηλεόραση βλέπουν διακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά

Νέα νομοθετικά μέτρα κατά της πειρατείας συζητούν με την κυβέρνηση οι όμιλοι τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς παραμένει στάσιμος ο αριθμός των συνδρομητών. Εξετάζουν και το μοντέλο Netflix.