ΓΔ: 910.34 0.25% Τζίρος: 43.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

«Ζωντανό» το project των υδροπλάνων κόντρα στην κρίση του κορονοϊού

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Προχωρά τις τεχνικές προετοιμασίες για τα υδατοδρόμια η διοίκηση της Hellenic Seaplanes, ενώ έχει ήδη παραγγείλει δύο υδροπλάνα. «Δεν έχουμε ξεγράψει την φετινή χρονιά», δηλώνει ο Ν. Χαραλάμπους.

Αγώνα δρόμου για να μην χαθεί η φετινή χρονιά, σε ό,τι αφορά το project των υδροπλάνων, δίνει η διοίκηση της Hellenic Seaplanes, η οποία έχει ήδη προχωρήσει στην παραγγελία δύο υδροπλάνων και τροχοδρομεί τις διαδικασίες για την τεχνική ολοκλήρωση των υδατοδρομίων.

Η εταιρεία παραμένει σταθερή στο στόχο το 2020 να πετάξει στην Ελλάδα, και αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα να προβεί σε ανακοινώσεις για την παραλαβή των πρώτων αεροσκαφών αλλά και άλλων τεχνικών θεμάτων.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά στο Business Daily ο Νικόλας Χαραλάμπους, πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, «θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε και να χτίζουμε σε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι προχωρά με συνέπεια ο σχεδιασμός μας για την υλοποίηση του προγραμματισμού μας για το 2020. Δεν έχουμε ξεγράψει την φετινή χρόνια».

Είναι σαφές ότι η διοίκηση αντιλαμβάνεται πλήρως τους περιορισμούς που προκύπτουν από την πανδημία του Covid 19 και έχει πλήρη επίγνωση ότι η φετινή χρονιά δεν θα είναι αυτή που είχε προϋπολογισθεί ως η πρώτη της δυναμικής εισόδου των υδροπλάνων στην καλοκαιρινή περίοδο, ωστόσο αναπροσαρμόζει την στρατηγική της ώστε να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.

Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία έχει κάνει σημαντική πρόοδο, εκμεταλλευόμενη την απομακρυσμένη διαδικασία υποβολής απαραίτητων δικαιολογητικών στην επικαιροποίηση σύμφωνα με τον νέο νόμο των τεχνικών φακέλων των υδατοδρομίων για όλο το δίκτυο. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αποσταλεί άμεσα από την υπηρεσία αξιολόγησης των υδατοδρομίων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών παρά τις δυσκολίες της πανδημίας.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προχώρησε στην έγκριση του περιεχομένου του εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει κατατεθεί που περιλαμβάνει την διαδικασία, τον τύπο πιστοποίησης και εκπαίδευσης για το προσωπικό των υδατοδρομίων η οποία δημοσιεύτηκε ήδη και σε ΦΕΚ.

Την ίδια ώρα, με διευκρινιστική εγκύκλιο το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, μέσω του υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη προχώρησε στον καθορισμό των διαδικασιών αδειοδότησης υδατοδρομίων, καθώς και για περιβαλλοντικά θέματα και τις εγκρίσεις που απαιτούνται, επισπεύδοντας τον χρόνο υλοποίησης του δικτύου.

Όπως υπογραμμίζει στο Business Daily ο κ. Χαραλάμπους, η εταιρεία σε πλήρη εναρμόνιση με τον νόμο περί ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων (v.4663/2020), ολοκλήρωσε την επικαιροποίηση των τεχνικών φακέλων που αφορούν έργα που έχει αναλάβει έως τώρα και στη συνέχεια προέβη στην κατάθεσή τους στο υπουργείο για τα υδατοδρόμια που αφορούν στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου Α.Ε, Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, Υδατοδρόμιο Σκύρου, Τήνου, Σητείας, Χίου και Αμφιλοχίας.

Επίσης σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αδειοδότηση των 21 υδατοδρομίων του διαγωνισμού της περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου και ήδη ολοκληρώθηκε η πρώτη. Ειδικότερα, προχωρά η αδειοδότηση των υδατοδρομίων Ναυπλίου και της Νέας Κίου, στην τελική φάση βρίσκονται οι τεχνικοί φάκελοι των πέντε υδατοδρομίων του Οργανισμού Λιμένος.

Υπενθυμίζεται ότι οι επενδύσεις στο συγκεκριμένο project ξεπερνούν σε βάθος πενταετίας τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ τα υδροπλάνα θα δημιουργήσουν παράλληλα νέα τουριστικά προϊόντα, παράλληλες δραστηριότητες καθώς και νέο ενδιαφέρων για real estate σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές που θα έχουν πλέον σύνδεση αεροπορική και σύντομη προσέγγιση από αστικά κέντρα και αεροδρόμια.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

elefsina_naypigeio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αμερικανικό σχέδιο «Τρίαινα»: Επένδυση 1,4 δισ. στα ναυπηγεία

Το σχέδιο της ONEX και της αμερικανικής DFC για τα ναυπηγεία Σύρου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά. Οι φρεγάτες, η δημιουργία 4.000 θέσεων εργασίας και η κατάκτηση ισχυρής θέσης στο διεθνή ανταγωνισμό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με συνεργασίες και αναβάθμιση υπηρεσιών «απαντά» η Blueground στην κρίση

Μετά τη συνεργασία με την Welcome Pickups που προσφέρει υπηρεσίες μετακίνησης σε ταξιδιώτες, η Blueground σχεδιάζει και άλλες συμπράξεις για να βελτιώσει το πακέτο υπηρεσιών βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών.