ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Ομόλογα και χρήματα
Φώτο: Shutterstock

ΔΕΗ: Έκδοση πράσινων ομολογιών 775 εκατ. ευρώ με λήξη το 2030

Η ΔΕΗ προχωρά σε έκδοση πράσινων μη εξασφαλισμένων ομολογιών 775 εκατ. ευρώ για αποπληρωμή παλαιών τίτλων και χρηματοδότηση πράσινων έργων. Οι νέες ομολογίες θα διαπραγματεύονται στο Euronext Δουβλίνου.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην έκδοση πράσινων μη εξασφαλισμένων ομολογιών ύψους 775 εκατ. ευρώ, με λήξη το 2030, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση στο Χρηματιστήριο.

Τα έσοδα από τη νέα προσφορά θα αξιοποιηθούν για την πλήρη αποπληρωμή υφιστάμενων ομολογιών με ρήτρα αειφορίας, συνολικής αξίας 775 εκατ. ευρώ, οι οποίες φέρουν επιτόκιο 4,375% και λήγουν το 2026.

Επιπλέον, μέρος των κεφαλαίων θα διατεθεί για την κάλυψη δαπανών και εξόδων που συνδέονται με την προσφορά.

Η ΔΕΗ σχεδιάζει να επενδύσει ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια στη χρηματοδότηση επιλέξιμων πράσινων έργων, συμπεριλαμβανομένων σχετικών και υποστηρικτικών δαπανών, βάσει του πλαισίου πράσινης χρηματοδότησής της.

Οι νέες ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο Euronext του Δουβλίνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΑΔΜΗΕ κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ΑΔΜΗΕ ξεκινά στα μέσα Ιουνίου

Ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, Μ. Μανουσάκης, ανακοίνωσε πως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, εξασφαλίζοντας 1 δισ. ευρώ για νέα έργα. Το Δημόσιο θα καλύψει το 51%, η State Grid το 24% και 250 εκατ. ευρώ θα αντληθούν από το Χρηματιστήριο.
Λογότυπο ΔΕΗ κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το υπ. Οικονομικών ενισχύει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ

Η κυβέρνηση στηρίζει το σχέδιο μετασχηματισμού της ΔΕΗ και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, επισημαίνοντας τον ρόλο της στην οικονομία, την ενέργεια και τη στρατηγική αυτονομία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.
Υποβρύχιο καλώδιο ΑΔΜΗΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΔΜΗΕ: Αποφάσεις για αύξηση κεφαλαίου αναμένονται εντός του μήνα

Εντός Ιανουαρίου αναμένονται οι αποφάσεις για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ κατά 1 δισ. ευρώ, που θα χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα διασυνδέσεων. Δεν προβλέπεται αλλαγή στο ποσοστό της State Grid (24%).