Φώτο: Shutterstock

Στην παραγωγή αντισηπτικών «μπαίνει» η Famar μετά από άδεια του ΕΟΦ

Η FAMAR προχωρά στην παραγωγή 8.000 λίτρων υγρού αντισηπτικού χεριών με σκοπό να τα δωρίσει στο υπουργείο Υγείας, την τοπική κοινωνία και στους υπαλλήλους της εταιρείας.

Δεκτή από τον ΕΟΦ έγινε η αίτηση που υπέβαλε η εταιρεία FAMAR για άδεια παραγωγής υγρού αντισηπτικού χεριών, με σκοπό τη δωρεά του προϊόντος στο ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η FAMAR ανέλαβε τη χρηματοδότηση των πρώτων υλών, συμπεριλαμβανομένης της αλκοόλης, καθώς και το κόστος παραγωγής 8.000 λίτρων τα οποία θα διανέμονται σε δύο συσκευασίες, μπουκάλια των 400 ml με αντλία και μπουκάλια των 50 ml με καπάκι, ώστε να διευκολύνεται τόσο η επαγγελματική όσο και η ιδιωτική χρήση.

Η FAMAR θα δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στο υπουργείο Υγείας, ενώ θα προσφέρει σημαντικές ποσότητες στις κοινότητες γύρω από τα κεντρικά γραφεία και τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Ελλάδα, καθώς και στους υπαλλήλους της FAMAR και τις οικογένειές τους.

Σημειώνεται ότι το προϊόν παράγεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η York Capital Management και η Elements Capital Management (ECM) ολοκλήρωσαν την από κοινού εξαγορά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη Νότια Ευρώπη της εταιρείας FAMAR,  που ειδικεύεται στην παραγωγή και την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης για τη βιομηχανία φαρμακευτικών προϊόντων, ειδών υγείας και καλλυντικών.

Η συναλλαγή που ολοκληρώθηκε στις 20 Μαρτίου, συμπεριλαμβάνει τις επιχειρησιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, καθώς και τις δραστηριότητες διανομής στην Ελλάδα.

Επικεφαλής της νέας εταιρείας έχουν τοποθετηθεί ο Ίαν Κούπερ, διευθύνων σύμβουλος, ο Κώστας Ρεγγής, γενικός διευθυντής και ο Μάρνιξ Μπόργκουτς, προσωρινός οικονομικός διευθυντής. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου τοποθετήθηκε ο Τζεφ Μορόντ. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της FAMAR: «Η κίνηση αυτή είναι μέρος του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την οποία έχουν δεσμευτεί τόσο η νέα διοίκηση όσο και ιδιοκτήτες της FAMAR».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δωρεά καυσίμων αξίας 300.000 ευρώ για την μάχη κατά του κορονοϊού από την Aegean Oil

Την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού, στηρίζει με την χορηγία καυσίμων συνολικής αξίας 300.000 ευρώ η AEGEAN Oil,
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για μεγάλη οικονομική ζημιά κάνουν λόγο οι ιδιωτικές κλινικές

Σε ανοικτή επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας τονίζουν ότι παραμένουν οι ιδιωτικές κλινικές, που χαρακτηρίζουν αναληθή πρόσφατα δημοσιεύματα και τονίζουν ότι έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα υπάρξει επάρκεια σε φάρμακα και μάσκες στην Ελλάδα εν όψει του κοροναϊού

Τη διαβεβαίωση των εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας για την επάρκεια των κατάλληλων φαρμάκων στην ελληνική αγορά για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, έλαβε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιασώ: Μη ουσιώδης η επίπτωση της πανδημίας στα αποτελέσματα του 2020

Ο κλάδος της Υγείας στο σύνολο του παρουσίασε βελτίωση της ζήτησης εντός του 3ου τρίμηνου σε αντίθεση με τους άλλους Κλάδους της Οικονομίας των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία στο πλαίσιο των εκτάκτων μέτρων για το περιορισμό της πανδημίας.