Pixabay

Αλλάζουν οι όροι λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης -Τι εξετάζεται

Μελετάται μείωση της απόστασης μεταξύ των τραπεζών, άρση του περιορισμού του μέγιστου αριθμού ατόμων ανά τραπέζι και λειτουργία των εσωτερικών χώρων όταν αυτοί έχουν φυσικό αερισμό.

Ελαστικότερους όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθούν "λουκέτα" και απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού..

Σύμφωνα με την  “Kαθημερινή”, οι διορθωτικές κινήσεις που εξετάζονται προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα των εστιατορίων και καφέ είναι οι ακόλουθες:

-Μείωση της απόστασης μεταξύ των τραπεζών στο 1,5 μέτρο από τα 2 μέτρα που έχει ανακοινωθεί.

- Άρση του περιορισμού του μέγιστου αριθμού ατόμων ανά τραπέζι στη περίπτωση που πρόκειται για μέλη της ίδιας της οικογένειας. Με άλλα λόγια, μια πενταμελής ή μια εξαμελής οικογένεια να επιτρέπεται να κάθεται στο ίδιο τραπέζι και όχι να μοιράζονται τα άτομα σε δύο διαφορετικά τραπέζια.

-Μείωση της κενής περιμέτρου γύρω από τα καθίσματα διαφορετικών τραπεζιών, όταν δεν πρόκειται για αντικριστές θέσεις. Με άλλα λόγια, μείωση της απόστασης μεταξύ των θέσεων διαφορετικών τραπεζιών όταν οι θέσεις είναι “πλάτη με πλάτη”.

-Λειτουργία και των εσωτερικών χώρων όταν αυτοί έχουν φυσικό αερισμό. Εξετάζεται επίσης η δυνατότητα χρήσης ανεμιστήρων αντί κλιματιστικών.

Εάν τα μέτρα αυτά θεωρηθούν μη επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία τότε εκτιμάται ότι θα αυξηθεί η δυναμικότητα αρκετά πάνω από το 30% , 40% που είχε υπολογίσει ο κλάδος όταν ανακοινώθηκαν οι πρώτες προϋποθέσεις στις 28 Απριλίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σφοδρή αντίδραση του κλάδου εστίασης για τα νέα μέτρα

Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως «ώριμη» Ευρώπη ως προς το Υγειονομικό σκέλος των μέτρων και ως επιπόλαια Ψωροκώσταινα στο «πακέτο» οικονομικής στήριξης, τονίζει το σωματείο καταστημάτων εστίασης Bareca.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Μην στοχοποιείτε την εστίαση», τονίζει το σωματείο του κλάδου

Ενόχληση για τις δηλώσεις Τσιόδρα - Χαρδαλιά εκφράζουν οι επιχειρηματίες της εστίασης, υπογραμμίζοντας ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα οι επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα προστασίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξενοδοχεία: Χάθηκε το 80% του τζίρου, τεράστιο έλλειμμα ρευστότητας

Μόνο ένα στα πέντε ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας έμειναν ανοικτά το 2020. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ζητά ενίσχυση ρευστότητας, καθώς τα μέτρα ως τώρα καλύπτουν μόνο το 1/3 των αναγκών.
estiasi, lockdown
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καββαθάς: Λουκέτο στο 50% των επιχειρήσεων εστίασης χωρίς μέτρα

O πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ έκανε λόγο για «παλινωδίες» στο άνοιγμα της αγοράς τον Δεκέμβριο και τόνισε ότι «αντί να προχωρήσουμε στο άνοιγμα της αγοράς, κλείνουμε την αγορά. Μια αγορά που έχασε την εορταστική περίοδο, χάνει και την εκπτωτική περίοδο».