ΓΔ: 1392.23 0.81% Τζίρος: 66.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:56:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Koronoios, Corona Virus, Omikron
Φωτο: Shutterstock

Προς παράταση τα μέτρα για την πανδημία, σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής

Η αύξηση των κρουσμάτων, λόγω της Όμικρον, καθιστά δύσκολη την πιθανότητα άρσης των περιοριστικών μέτρων, με μεγάλη πιθανότητα αυτά να παραταθούν για μία εβδομάδα.

Παράταση μίας εβδομάδας θα λάβουν, όπως όλα δείχνουν, τα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή για την ανάσχεση της πανδημίας, με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας να θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. 

Η συνεχής αύξηση των νέων κρουσμάτων, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της παράλλαξης Όμικρον, παρά το γεγονός ότι δεν αυξάνει τους νοσηλευμένους σε ΜΕΘ προκαλεί αρκετό βάρος στο Σύστημα Υγείας καθώς αυξάνονται όσοι νοσηλεύονται σε κλινικές covid. 

Όπως, δε, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης εξετάζεται και το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μουσική στην εστίαση μπορεί να παραταθεί έως και τα τέλη Ιανουαρίου ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα που θα υπάρξει. 

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε χθες πως είναι πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει «σημειακά να μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα», απαντώντας αναφορικά με το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης της μουσικής, αλλά και αύξησης της χωρητικότητας στα γήπεδα, αφού γνωστοποίησε ότι πλέον τα μέτρα αξιολογούνται εβδομαδιαίως.

Αναφορικά με το ζήτημα των περιορισμών, «τα πάρα πολύ περιοριστικά μέτρα, λόγω της μεταδοτικότητας, δεν έχουν απόδοση» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα ως επαρκή, ενώ πρόσθεσε πως «δεν χρειάζονται επιπλέον». «Αλλά από εκεί και πέρα υπήρξαν και κάποια μέτρα τα οποία ελήφθησαν κυρίως με γνώμονα την εορταστική περίοδο, όπως λόγου χάριν η μουσική, για τα οποία θα συζητήσουμε με την Επιτροπή εάν αυτά τα μέτρα που είχαν στόχευση να περιορίσουν κάποια πάρτι, τα οποία συνήθως γίνονταν μέσα στην εορταστική περίοδο, έχουν κάποιο νόημα» σχολίασε, στον απόηχο της συζήτησης περί χαλάρωσης των περιορισμών ο κ. Πλεύρης και κατέληξε, λέγοντας πως «αν τώρα η Επιτροπή εισηγηθεί με βάση τα στοιχεία τα οποία έχει ότι πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό το καθεστώς για παραπάνω χρόνο προφανώς και αυτό θα εκτιμηθεί».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Estiasi, Tourismos, Ellada, Kafe
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς μουσική παραμένει για τουλάχιστον ακόμη μία εβδομάδα η εστίαση

Παρατείνεται μέχρι 24 Ιανουαρίου η απαγόρευση πώλησης προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε όσους δεν έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Τι θα ισχύσει με το ωράριο καταστημάτων και την είσοδο στα mall.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι νέοι κανόνες που τίθενται σε ισχύ για αποστάσεις στα καταστήματα

Πέραν των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού καταργείται από σήμερα το προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας το οποίο ίσχυε για τα σούπερ μάρκετ και ήταν από τις 7:00 έως τις 21:30 και για τα εμπορικά που ήταν από τις 7:00 έως τις 21:00.