ΓΔ: 2279.7 0.64% Τζίρος: 290.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Εργοστάσιο Cenergy Holdings
Φώτο: Cenergy Holdings

Hellenic Cables: Νέα σύμβαση για το έργο BC-Wind της Ocean Winds στην Πολωνία

Η Hellenic Cables υπέγραψε σύμβαση με τη DEME Offshore για την κατασκευή και εγκατάσταση καλωδίων μεταφοράς ενέργειας για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο BC-Wind, δυναμικότητας 390MW.

Η Hellenic Cables υπέγραψε σύμβαση σε κοινοπραξία με τη DEME Offshore για τη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και εγκατάσταση (EPCI) του υποβρύχιου καλωδιακού συστήματος μεταφοράς ενέργειας για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο BC-Wind στην Πολωνία.

Το έργο έχει αναπτυχθεί από την Ocean Winds, έναν διεθνή οργανισμό στον τομέα των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, που αποτελεί κοινοπραξία 50/50 μεταξύ της EDP Renewables και της ENGIE. Το BC-Wind βρίσκεται περίπου 23 χιλιόμετρα ανοιχτά της ακτής της Βαλτικής Θάλασσας στην Πολωνία.

Με την ολοκλήρωσή του, το αιολικό πάρκο ισχύος 390MW αναμένεται να παρέχει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου μισό εκατομμύριο νοικοκυριά κάθε χρόνο.

Η σύμβαση EPCI περιλαμβάνει το σχεδιασμό, τη μελέτη, την κατασκευή, τη μεταφορά, την εγκατάσταση, καθώς και τις εργασίες τερματισμού και δοκιμών περίπου 29 χιλιομέτρων υποβρυχίων καλωδίων μεταφοράς ενέργειας υψηλής τάσης (275kV AC), συμπεριλαμβανομένων και εφεδρικών ποσοτήτων.

Το καλωδιακό σύστημα θα διασυνδέει τον υπεράκτιο υποσταθμό με το δίκτυο στο σημείο προσαιγιάλωσης στην περιοχή του Lubiatowo.

Η παραγωγή των καλωδίων θα πραγματοποιηθεί στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρύχιων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο, με προγραμματισμό ολοκλήρωσης της παραγωγής εντός του 2027.

Σύμφωνα με δήλωση του γενικού διευθυντή της Hellenic Cables, Κώστα Σαββάκη, «Η σύμβαση για το έργο BC-Wind επιβεβαιώνει την ικανότητά μας να παραδίδουμε ολοκληρωμένες λύσεις EPCI καλωδίων σε συνεργασία με κορυφαίους συνεργάτες στον χώρο της υπεράκτιας ενέργειας, όπως η DEME. Επιπλέον, αποδεικνύει τη συνεχή συμβολή της Hellenic Cables στην ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη και στην πορεία της Πολωνίας προς καθαρότερες μορφές ενέργειας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τουσκ μπροστά σε ευρωπαϊκή σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουσκ: Η Ευρώπη δεν πρέπει να δείχνει αδυναμία σε εχθρούς ή συμμάχους

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ τόνισε ότι ο κατευνασμός δείχνει αδυναμία και κάλεσε την Ευρώπη να επιδείξει αυτοπεποίθηση, σχολιάζοντας την ένταση που έχει προκύψει σχετικά με το μέλλον της Γροιλανδίας.
Αίθουσα πολωνικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Σχέδιο τερματισμού της βοήθειας προς Ουκρανούς πρόσφυγες

Η Πολωνία σχεδιάζει να τερματίσει σταδιακά την έκτακτη οικονομική βοήθεια προς Ουκρανούς πρόσφυγες που δόθηκε από το 2022, διατηρώντας μόνο μόνιμα μέτρα όπως η νόμιμη παραμονή, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.
Ντόναλντ Τουσκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουσκ: Όχι σε στρατό στη Γροιλανδία, βλέπει ρωσική εμπλοκή σε κυβερνοεπίθεση

Ο Ντόναλντ Τουσκ ξεκαθάρισε πως η Πολωνία δεν θα στείλει στρατιώτες στη Γροιλανδία, ενώ σημείωσε πως επίθεση ΝΑΤΟϊκής χώρας σε άλλη θα ήταν καταστροφή. Απέδωσε κυβερνοεπίθεση στη Ρωσία. Οι ΗΠΑ θεωρούν τη Γροιλανδία στρατηγική.
Σημαίες Πολωνίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα ζητά από Πολωνία άμεση απελευθέρωση συλληφθέντα αρχαιολόγου

Η Ρωσία κάλεσε τον Πολωνό πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με τη σύλληψη Ρώσου αρχαιολόγου, ζητώντας άμεση απελευθέρωση και απορρίπτοντας ως «εξωφρενικές» τις ουκρανικές κατηγορίες για παράνομες ανασκαφές στην Κριμαία.
Αίθουσα πολωνικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ζιόμπρο: Κάνει χρήση ασύλου στην Ουγγαρία, καταγγέλλει «πολιτικές διώξεις»

Ο πρώην Υπ. Δικαιοσύνης της Πολωνίας, Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο, ανακοίνωσε ότι θα κάνει χρήση του ασύλου που του χορήγησε η Ουγγαρία, επικαλούμενος «πολιτικές διώξεις». Αντιμετωπίζει 26 κατηγορίες έως 25 έτη.