Σωληνουργία Κορίνθου

Στη Σωληνουργεία Κορίνθου η προμήθεια σωλήνων για τον Baltic Pipe

Η σύμβαση που ανατέθηκε στη Σωληνουργεία Κορίνθου αφορά το χερσαίο τμήμα του Baltic Pipe και περιλαμβάνει 47.000 τόνους σωλήνων χάλυβα, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η θυγατρική της, Σωληνουργεία Κορίνθου, ανέλαβε τη σύμβαση προμήθειας για έργο χερσαίου αγωγού από την Energinet, που περιλαμβάνει 142 χλμ. σωλήνων χάλυβα (SAWL, SAWH) διαμέτρων 32, 36 και 40 ιντσών με εξωτερική αντιδιαβρωτική επένδυση πολυαιθυλενίου, εσωτερική εποξειδική επένδυση και γωνίες.

Η σύμβαση προμήθειας που ανατέθηκε στη Σωληνουργεία Κορίνθου αφορά το χερσαίο τμήμα (EnerginetLOT3) του αγωγού Baltic Pipe και περιλαμβάνει 47.000 τόνους σωλήνων χάλυβα. Η υποβληθείσα προσφορά αξιολογήθηκε και κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ άλλων διεθνών κατασκευαστών σωλήνων,ως η πλέον συμφέρουσα από πλευράς τιμής, ποιοτικών χαρακτηριστικών, χρονοδιαγράμματος παραδόσεων και συμβατικών όρων.

Η κατασκευή και επένδυση των σωλήνων θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στην Ελλάδα. Οι παραδόσεις προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021 και να ολοκληρωθούν εντός 5 μηνών.

Η παρούσα ανάθεση είναι συνέχεια του έργου Baltic Pipe, άλλο τμήμα του οποίου είχε ανατεθεί στη Σωληνουργεία Κορίνθου το 2019 (Energinet LOT 1 υποθαλάσσιος αγωγός Baltic Pipe) και αποτελεί ένα σημαντικό Ευρωπαϊκό έργο υποδομής που στοχεύει στη δημιουργία νέου διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου. Ο νέος αγωγός θα συνδέσει το υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου της Νορβηγίας στη Βόρεια Θάλασσα με αυτά της Δανίας και της Πολωνίας.

Η Energinet είναι ο διαχειριστής συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της Δανίας. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη δημόσια επιχείρηση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κλίματος, Ενέργειας και Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δέσμευση της Σωληνουργείας Κορίνθου για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Το πλάνο της προκειμένου να γίνει το 2020 ο πρώτος παγκοσμίως παραγωγός σωλήνων χάλυβα που οι δραστηριότητες του είναι μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα ανέλυσε η Σωληνουργεία Κορίνθου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Σωληνουργεία Κορίνθου η προμήθεια σωλήνων για τον IGB

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι ανατέθηκε στη θυγατρική της Σωληνουργεία Κορίνθου η προμήθεια των σωλήνων που θα απαιτηθούν για το έργο κατασκευής του Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας.