ΓΔ: 1481.65 0.11% Τζίρος: 87.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Cenergy Holdings

Με χαμηλές εκπομπές CO2 το νέο έργο της Σωληνουργείας Κορίνθου

Οι συνεργασίες που ενισχύουν τις προσπάθειές μας για μείωση των εκπομπών άνθρακα είναι κρίσιμες για την πορεία προς ένα βιώσιμο μέλλον για όλους» ανέφερε ο Ηλίας Μπεκίρος, γενικός διευθυντής της Σωληνουργεία Κορίνθου.

Η νέα ανάθεση έργου στη Σωληνουργεία Κορίνθου, τον τομέα σωλήνων χάλυβα της Cenergy Holdings, θα υλοποιηθεί με χάλυβα που συνοδεύεται από πιστοποιητικά μειωμένων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η Subsea7, ένας από τους μακροχρόνιους πελάτες της, επέλεξε σε αυτή την ανάθεση την καινοτόμα πρόταση της Σωληνουργεία Κορίνθου που υλοποιείται σε συνεργασία με τον παραγωγό χάλυβα ArcelorMittal.

Η εταιρεία επιλέχθηκε για την κατασκευή και προμήθεια σωλήνων για υποθαλάσσιο έργο στη Βόρεια Θάλασσα χρησιμοποιώντας ελάσματα θερμής έλασης της ArcelorMittal με πιστοποιήσεις XCarb®. Συγκεκριμένα, θα παραγάγει 39 χλμ. σωλήνων ευθείας ραφής και διαμέτρου 16 ιντσών με τη μέθοδο υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW) για υποθαλάσσια εφαρμογή «Pipe-In-Pipe».

Σημειώνεται ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου και η ArcelorMittal προχώρησαν σε συμφωνία για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των σωλήνων που παράγονται, χρησιμοποιώντας πιστοποιητικά μειωμένων εκπομπών CO2, με στόχο να υποστηρίξουν τους πελάτες τους στη μείωση των έμμεσων εκπομπών τους.

Ο Ηλίας Μπεκίρος, γενικός διευθυντής της Σωληνουργεία Κορίνθου, δήλωσε: «Οι συνεργασίες που ενισχύουν τις προσπάθειές μας για μείωση των εκπομπών άνθρακα είναι κρίσιμες για την πορεία προς ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Ο χάλυβας συμβάλλει σημαντικά στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων μας και η συνεργασία με καθιερωμένες εταιρείες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με μας είναι το κλειδί για την προώθηση βιώσιμων λύσεων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Chistos Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Χ. Σταϊκούρας εγκαινίασε τη πρώτη μονάδα καλλιέργειας φυτοπλαγκτόν

«Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στηρίζουμε την εφαρμογή πρακτικών, με ισχυρό περιφερειακό, τοπικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα» επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας.
businessdaily-Papathanasis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών έργων ύψους 181 εκατ. ευρώ

Θα υλοποιηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορούν σε παρεμβάσεις διευθέτησης ρεμάτων και χειμάρρων, με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών.
businessdaily-Skylakakis-Theodoros
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Στόχος οι ωκεανοί μας να κρατηθούν όσο καλύτερα γίνεται

Η 9η Διάσκεψη για τον Ωκεανό έχει ως στόχο να διατηρήσει τα θέματα των ωκεανών στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας και να έχει πολλές δεσμεύσεις από τις κυβερνήσεις και τα κράτη, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δούκας: Αύξηση στα τέλη λόγω υπερτουρισμού και συνεισφορά από τα ξενοδοχεία

«Πρέπει να κρατάμε την πόλη καθαρή, αλλά πλέον για 7 εκατ. κόσμο, καθώς έχει τριπλάσιο τουρισμό. Χρειάζονται νέα εργαλεία, νέοι τρόποι και δομές για να γίνεται αυτό, αλλιώς θα έχουν πρόβλημα οι ίδιοι οι κάτοικοι» σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων.