Φωτο: Shutterstock

Σύντομα η παράδοση τριών νέων σταθμών του Μετρό στη Γραμμή 3

Παρά τις δυσκολίες που βιώνει όλη η κοινωνία, η κοινοπραξία των εταιριών AVAX, GHELLA SPA & ALSTOM TRANSPORT AE. επέτρεψε να διατηρηθεί η επιχειρησιακή συνέχεια και το επίπεδο λειτουργίας που απαιτείται για το έργο που σήμερα βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης. 

Ένα μεγάλο έργο για την ελληνική κοινωνία και την εθνική οικονομία παίρνει σάρκα και οστά και ειδικότερα η κατασκευή των σταθμών «Αγ. Βαρβάρα»,  Κορυδαλλός» και «Νίκαια», της Γραμμής 3 του Μετρό που υλοποιείται από την κοινοπραξία των εταιριών AVAX, GHELLA SPA & ALSTOM TRANSPORT AE. 

Η Γραμμή 3 του Μετρό προχωρά απρόσκοπτα και εν μέσω της πανδημίας. Παρά τις δυσκολίες και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει ολόκληρη η κοινωνία, η δυναμική και η τεχνογνωσία της κοινοπραξίας των εταιριών AVAX, GHELLA SPA & ALSTOM TRANSPORT AE.  επέτρεψαν να διατηρηθεί η επιχειρησιακή συνέχεια και το επίπεδο λειτουργίας που απαιτείται σε ένα έργο τέτοιου βεληνεκούς και σήμερα βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης. 

Οι 3 σταθμοί που θα παραδοθούν σύντομα στο επιβατικό κοινό, όπως αναφέρθηκε και στο πλαίσιο της επίσκεψης της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο Σταθμό Αγ. Βαρβάρα, αναμένεται να δώσουν πνοή και να συμβάλλουν στην ουσιαστική αναβάθμιση των εν λόγω περιοχών διευκολύνοντας την πρόσβαση και τις μετακινήσεις των πολιτών προς το κέντρο της Αθήνας, το Αεροδρόμιο και άλλους προορισμούς του λεκανοπεδίου. 

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της κοινοπραξίας AVAX, GHELLA SPA & ALSTOM TRANSPORT AE «είναι τιμή μας που εν μέσω των προκλήσεων που έθεσε η πανδημία, τηρώντας παράλληλα όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την υγεία των εργαζομένων, βρισκόμαστε προ των πυλών παράδοσης αυτού το σημαντικού έργου. Ένα έργο που αποτελεί απτό βήμα προόδου και θέτει τις υποδομές στον πυρήνα των προσπαθειών για την ανάκαμψη της οικονομίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ύστατη προσπάθεια διάσωσης του διαγωνισμού για το μετρό

Δεσμεύσεις από τις δύο ανταγωνιστικές κοινοπραξίες ότι δεν θα τορπιλίσουν με νέες προσφυγές τη διαδικασία έχει ζητήσει η Αττικό Μετρό για να αποφευχθεί ακύρωση του διαγωνισμού για τη γραμμή 4.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βυθίζεται πάλι σε αβεβαιότητα το «χρυσό» έργο στο μετρό Αθήνας

Την Δευτέρα επρόκειτο να συζητηθούν στο ΣτΕ οι προσφυγές των δύο κοινοπραξιών που διεκδικούν το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό, αλλά τα δικαστήρια θα είναι κλειστά λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.