ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Τιταν

Titan Cement: Πρόωρη εξόφληση ομολόγων αξίας 109 εκατ. 

Το συνολικό ανεξόφλητο ποσό φθάνει, πλέον, στα 178,4 εκατ. ευρώ, μετά τη διαδικασία της πρότασης για πρόωρη αποπληρωμή, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος.

Κάτοχοι ομολόγων συνολικής αξίας 109 εκατ. ευρώ δέχθηκαν την προσφορά για πρόωρη εξόφληση τους, την οποία είχε καταθέσει η Titan Global Finance στις 29 Ιουνίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Αποτέλεσμα το συνολικό ανεξόφλητο ποσό των ομολόγων να διαμορφώνεται, πλέον, στο επίπεδο των 178,458 εκατ. ευρώ. 

Σημειώνεται ότι το επιτόκιο ήταν 3,5% ενώ τα εν λόγω ομόλογα «ωριμάζουν» το 2021. 

Η ανακοίνωση της Titan Global Finance

Η Titan Global Finance Plc (ο “Προσφέρων”), θυγατρική της Titan Cement International S.A. (η "Εταιρία"), ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πρότασης, η οποία ανακοινώθηκε στις 29 Ιουνίου 2020, προς τους κατόχους των ανεξόφλητων εγγυημένων ομολογιών της με επιτόκιο 3,5% και λήξη το 2021 (οι “Ομολογίες”), προκειμένου να προσφέρουν τις Ομολογίες τους προς εξαγορά από τον Προσφέροντα έναντι μετρητών (η “Πρόταση Εξαγοράς”). 

Η εξαγορά των Υφιστάμενων Ομολογιών από τον Προσφέροντα εξαρτάτο από την εκπλήρωση ενός όρου χρηματοδότησης, ήτοι της επιτυχούς έκδοσης και προσφοράς νέων ομολογιών σε ευρώ, με την ανεπιφύλακτη και ανέκκλητη εγγύηση της Εταιρίας και της ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, για όσο διάστημα η τελευταία παραμένει εγγυήτρια των Ομολογιών σύμφωνα με τους όρους της εγγύησης. Ο Προσφέρων ανακοινώνει ότι ο συγκεκριμένος όρος χρηματοδότησης που αναφέρεται στο Πληροφοριακό Δελτίο της Πρότασης Εξαγοράς αναμένεται να εκπληρωθεί. 

Υφιστάμενες Ομολογίες συνολικού ποσού ύψους €109.342.000 διατέθηκαν εγκύρως και δεν αποσύρθηκαν εγκύρως σύμφωνα με την Πρόταση Εξαγοράς. Ο Προσφέρων αποφάσισε ότι θα αποδεχθεί όλες τις κατά τα ως άνω εγκύρως διατεθείσες Υφιστάμενες Ομολογίες προς εξαγορά. Μετά την ολοκλήρωση της Πρότασης Εξαγοράς, το υπόλοιπο των Υφιστάμενων Ομολογιών θα ανέρχεται στο συνολικό ποσό των €178.458.000
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τιτάν: Άλμα κερδών 158% μετά τη μείωση εξόδων για τόκους

Στα 142,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα EBITDA, με τα καθαρά κέρδη να υπερδιπλασιάζονται και να φθάνουν στα 58 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο του 2021. Ενισχυμένη η δραστηριότητα του ομίλου στις περισσότερες περιοχές.