ΓΔ: 795.92 -1.20% Τζίρος: 33.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:46:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Lavipharm

Λαβίδας (Lavipharm): Εφαλτήριο για ένα δυναμικό 2021 το αποδοτικό 2020

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, 7 Ιουλίου, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των Μετόχων της Lavipharm, με αυξημένη απαρτία 60,2% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, 7 Ιουλίου, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των Μετόχων της Lavipharm. Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Παιανία, με αυξημένη απαρτία 60,2% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και παρουσιάστηκε ο απολογισμός του 2019. Ο Θανάσης Λαβίδας, εκτελεστικός πρόεδρος της Lavipharm, αναφερόμενος στην πορεία της Εταιρείας, τόνισε ότι «εφαρμόσαμε την στρατηγική μας με επιτυχία, η οποία οδήγησε σε σημαντική βελτίωση καθαρής θέσης, παρόλη τη σημαντική επιβάρυνση από τα rebates και clawbacks που επιβλήθηκαν από την Πολιτεία».

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2019 από τον Group CFO κ. Σπύρο Μαγκλιβέρα, ενώ η κα Σοφία Κουνενάκη - Εφραίμογλου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ της Εταιρείας, παρουσίασε την Έκθεση Αποδοχών 2019 πλήρως εναρμονιζόμενη με την Πολιτική Αποδοχών της Εταιρείας, η οποία έχει εγκριθεί  από την εταιρεία Ανεξάρτητων Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Grant Thornton. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η κα Λητώ Ιωαννίδου, πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, η οποία ανέγνωσε την Έκθεση Πεπραγμένων της Επιτροπής.

Η Γενική Συνέλευση επανεξέλεξε την Επιτροπή Ελέγχου, η οποία αποτελείται από τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη κ.κ. Λητώ Ιωαννίδου και Χρήστο Διαμαντόπουλο και το μη εκτελεστικό μέλος κ. Μηνά Τάνες.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας με στόχο τη διεύρυνση του εταιρικού σκοπού

Στην ομιλία του, ο κ Λαβίδας ενημέρωσε τους μετόχους ότι «στη διεθνή αγορά, το 2019, οι πωλήσεις των διαδερμικών συστημάτων χορήγησης φεντανύλης και νιτρογλυκερίνης αποτέλεσαν το 35,9% του συνολικού Κύκλου Εργασιών του Ομίλου. Αντίστοιχα, στην Ελλάδα, το patch νιτρογλυκερίνης κατέκτησε μερίδιο αγοράς 75,6% στην κατηγορία του, ενώ αυτό της φεντανύλης 43,6%. Τα υψηλά αυτά μερίδια επιβεβαίωσαν την στρατηγική που ακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια δίνοντας έμφαση σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε συμπληρώνοντας «με αιχμή του δόρατος τα διαδερμικά συστήματα χορήγησης φαρμάκων, διαφοροποιούμαστε από τον ανταγωνισμό και διεκδικούμε επάξια μια θέση ανάμεσα στους διεθνείς παίκτες. Προχωρούμε μπροστά, σε ένα αποδοτικό 2020, που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για ένα δυναμικό 2021, όπου με υπερηφάνεια συμπληρώνουμε 110 έτη της ιστορίας της εταιρείας μας». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lavipharm
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lavipharm: Αύξηση πωλήσεων και μείωση του τραπεζικού δανεισμού το 2021

O Όμιλος, λόγω της λειτουργικής του κερδοφορίας, το 2021 μείωσε περαιτέρω τον τραπεζικό του δανεισμό κατά το ποσό των Ευρώ 2,2 εκατ., συνεχίζοντας την πρακτική που ακολουθεί σταθερά την τελευταία πενταετία.
Lavipharm
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διπλασιασμός της κερδοφορίας για τη Lavipharm στο εννεάμηνο

Αύξηση 16,9% του κύκλου εργασιών της Lavipharm που ανήλθε στα 27,38 εκατ. ευρώ. Μειώθηκε ο δανεισμός στα 34,77 εκατ. ευρώ ενώ η αύξηση του κόστους ενέργειας δεν αναμένεται να επηρεάσει τη λειτουργία της εταιρείας.