ΓΔ: 951.37 -0.03% Τζίρος: 18.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:43:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ελληνική διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό της HSBC

Στο διεθνή διαγωνισμό HSBC Future Skills Innovation Challenge συμμετείχαν πάνω από 200 κοινωνικές επιχειρήσεις, με τις 12 νικήτριες να λαμβάνουν από 25.000 δολ. και υποστήριξη με μέντορες από την Τράπεζα και την Ashoka.

Η ελληνική Mη-Κερδοσκοπική Οργάνωση, Social Hackers Academy, ήταν μία από  τις 12 κορυφαίες κοινωνικές επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό HSBC Future Skills Innovation Challenge ανάμεσα σε 200 υποψηφιότητες, σε παγκόσμιο επίπεδο. Το βραβείο απονεμήθηκε στην Social Hackers Academy για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα web development, διάρκειας 7 μηνών, το οποίο ενισχύει τις ψηφιακές και κοινωνικές δεξιότητες προσφύγων, μεταναστών και άνεργων Ελλήνων με σκοπό την εργασιακή τους ένταξη στον κλάδο των νέων τεχνολογιών, ως προγραμματιστές.

Ο διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποίησε ο Όμιλος της HSBC σε συνεργασία με το παγκόσμιο δίκτυο για την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας Ashoka ήταν ανοιχτός σε κοινωνικές επιχειρήσεις από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες βοηθούν ανθρώπους να αναπτύξουν δεξιότητες απαραίτητες ώστε να βρουν εργασία, να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα οικονομικά τους και να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Η Social Hackers Academy ιδρύθηκε το 2017 στην Αθήνα και αποστολή της είναι να εκπαιδεύει, να βρίσκει εργασία και να ενσωματώνει στην κοινωνία άτομα από ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μακροχρόνια ανέργων πολιτών και των ατόμων με αναπηρία. Οι συμμετέχοντες στα  προγράμματα της Social Hackers Academy μαθαίνουν να κατασκευάζουν ιστοσελίδες και εφαρμογές για το Internet και αποφοιτώντας μπορούν να απασχοληθούν ως developers σε εταιρείες τεχνολογίας και όπου υπάρχουν σχετικές ανάγκες.

Συνολικά, στο διεθνή διαγωνισμό HSBC Future Skills Innovation Challenge συμμετείχαν περισσότερες από 200 κοινωνικές επιχειρήσεις από ολόκληρο τον κόσμο, με τις 12 νικήτριες να λαμβάνουν 25.000 δολάρια η καθεμία καθώς και υποστήριξη και συνεδρίες με μέντορες από την Τράπεζα και την Ashoka.

O Peter Yeates, CEO της HSBC Ελλάδας τόνισε: «Βασικός πυλώνας της στρατηγικής του Ομίλου HSBC στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς είναι η ενίσχυση πρωτοβουλιών που εφοδιάζουν νέους ανθρώπους με τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ειδικά στην περίοδο που ο κόσμος και η ελληνική οικονομία προσπαθεί να ορθοποδήσει  μετά το ξέσπασμα της κρίσης της πανδημίας, η στήριξη της απασχολησιμότητας ευάλωτων ομάδων είναι ακόμα πιο κρίσιμη. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μια ελληνική κοινωνική επιχείρηση ξεχώρισε ανάμεσα από τις εκατοντάδες υποψήφιες στο διαγωνισμό HSBC Future Skills Innovation Challenge».

Η Αγγελίνα Μήλα, Υπεύθυνη Λειτουργίας & Χρηματοδοτήσεων στην Social Hackers Academy εξήγησε: «Πιστεύουμε στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους καθώς έχει καταλυτική σημασία στην ανάπτυξη κάθε ανθρώπου, ενώ είναι μέσο ενδυνάμωσης της αξιοπρέπειάς του. Ειδικά όταν αυτή η εκπαίδευση οδηγεί και σε ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, είναι μια ολιστική προσέγγιση κοινωνικής ένταξης ευπαθών κοινωνικά ομάδων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HBSC: Μείωση «κόκκινων» δανείων στο 5% θα επιτύχει η Τρ. Πειραιώς

Τιμή στόχο 1,70 ευρώ για τη μετοχή θέτει ο οίκος με επενδυτική σύσταση "hold". Οι ενέργειες κεφαλαιακής ενίσχυσης εκτιμάται ότι θα καλύψουν τις απώλειες από την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου.
Φώτο: Shutterstock
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την εξαγορά της ελληνικής HSBC διαπραγματεύεται η Eurobank

Όπως μεταδίδει το Bloomberg βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και το τίμημα της συναλλαγής θα μπορούσε να ανέλθει σε 100 εκατ. ευρώ. Η HSBC είναι η μόνη ξένη τράπεζα που διατηρεί υπηρεσίες λιανικής στην Ελλάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στηρίζει την εθνική προσπάθεια κατά του κορονοϊού η HSBC

Ο Όμιλος HSBC προχωράει σε σειρά δράσεων στην Ελλάδα για την στήριξη των υγειονομικών αναγκών και έχει ανακοινώσει ότι θα δωρίσει συνολικά 25 εκ δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση του Covid-19.