ΓΔ: 910.29 0.69% Τζίρος: 82.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Κερδίζει μερίδια η Mondelez, επενδύει στο εργοστάσιο Παυλίδης

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Σημαντική παράμετρος στους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς της πολυεθνικής είναι η αναβάθμιση του εργοστασίου Παυλίδης, το πρώτο μέρος της οποίας ολοκληρώθηκε πέρυσι, με κεφάλαια της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ.

Διεύρυνση μεριδίου στις κατηγορίες που δραστηριοποιείται και περαιτέρω βελτίωση μεγεθών προσδοκά για τη φετινή χρονιά η Mondelez Ελλάς, η οποία «έκλεισε» την περσινή χρήση με «ικανοποιητικά» -όπως τα χαρακτηρίζει η διοίκηση- αποτελέσματα.

Με γνώμονα την εν γένει βελτίωση που καταγράφεται στην εγχώρια λιανική τροφίμων και δη στις κατηγορίες προϊόντων αυθόρμητης κατανάλωσης – στις οποίες επικεντρώνεται το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας – η Mondelez Ελλάς στοχεύει στην σταδιακή αύξηση των εσόδων της.

Προς τούτο, σε εμπορικό επίπεδο η στρατηγική επικεντρώνεται στον εμπλουτισμό της προϊοντικής γκάμας μέσω της διάθεσης νέων καινοτόμων κωδικών, διατηρώντας ταυτόχρονα τη πολιτική των έντονων προωθητικών ενεργειών, με στόχο την θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων. Σημειώνεται ότι η Mondelez Ελλάς, μετά την έξοδό της από την κατηγορία του καφέ, δραστηριοποιείται στον τομέα των σοκολατοειδών, στις τσιχλοκαραμέλες και στα spread τυριού (Philadelphia).

Σημαντική παράμετρος στους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς της εταιρείας είναι η αναβάθμιση του εργοστασίου Παυλίδης, το πρώτο μέρος της οποίας ολοκληρώθηκε πέρυσι, απορροφώντας κεφάλαια της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ. Το επενδυτικό πλάνο για την μονάδα παραγωγής σοκολάτας συνεχίζεται και εφέτος και περιλαμβάνει δράσεις βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού εξοπλισμού και λοιπών δομών.

Παράλληλα, η εταιρεία «τρέχει» πρόγραμμα ελέγχου του κόστους λειτουργίας προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω την εικόνα της κερδοφορίας της, ενώ περιορίζει τις επισφάλειες σε όρους συνεργασιών.

Σχετικά με την εικόνα που εμφάνισε πέρυσι η ελληνική θυγατρική του ισχυρού αμερικανικού ομίλου Mondelez International, κρίνεται από την διοίκηση της εταιρείας ως ικανοποιητική, δεδομένων των συνθηκών που επικράτησαν στην εγχώρια αγορά.

Ειδικότερα, τα έσοδα του 2018 διαμορφώθηκαν στα 116,2 εκατ. ευρώ έναντι 124,7 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι η σύγκριση εσόδων στις δύο χρήσεις δεν είναι απόλυτη, καθώς τα μεγέθη του 2017 περιλαμβάνουν και τις πωλήσεις των προϊόντων μαγιονέζας Kraft, κατηγορία η οποία πωλήθηκε μετά από απόφαση της μητρική εταιρείας (από την 1η Ιανουαρίου 2018 το χαρτοφυλάκιο της μαγιονέζας kraft διαχειρίζεται η Μέλισσα Κίκιζας).

Σε ό,τι αφορά στην κερδοφορία, η εικόνα βελτιώθηκε σημαντικά από την συμβολή μερισμάτων ποσού 2,6 εκατ. ευρώ από την 100% θυγατρική εταιρεία Mondelez Ελλάς Παραγωγής. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα προ φόρων αυξήθηκαν κατά 68% στα 6,4 εκατ. ευρώ έναντι 3,84 εκατ. ευρώ το 2017 και τα καθαρά αποτελέσματα σημείωσαν υψηλότερη αύξηση καθώς διαμορφώθηκαν στα 4,89 εκατ. ευρώ έναντι 2,79 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Η καθαρή θέση της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 23 εκατ. ευρώ, με το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων να κυμαίνεται στα 44,5 εκατ. ευρώ, η πλειονότητα των οποίων αφορά σε εμπορικές υποχρεώσεις με δεδομένο ότι η εταιρεία εμφανίζει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό.

Κατόπιν αυτών, το διοικητικό συμβούλιο προτείνει για τη χρήση 2018 τη διανομή μερίσματος ύψους 4,89 εκατ. ευρώ (ποσό που αφορά στα μετά φόρων κέρδη της χρήσης).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στηρίζει τις προσπάθειες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατά της πανδημίας η Mondelez

H Mondelez International στέκεται στο πλευρό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και προχωράει στη δωρεά προϊόντων τροφίμων που θα διανεμηθούν σε ευπαθείς ομάδες, οικογένειες και ανθρώπους που έχουν πληγεί από την πανδημία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Mondelez στηρίζει τους νέους που ξεκινούν την καριέρα τους

Μέσω του προγράμματος, η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα σε απόφοιτους και τελειόφοιτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων να συμμετάσχουν σε μια πρωτοβουλία που έχει στόχο την ενεργή υποστήριξη σε νέους ανθρώπους.