Φωτο: Shutterstock

«Πράσινο φως» σε επενδύσεις 611,8 εκατ. ευρώ από τον ΟΛΠ

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας με την οποία ενημερώνει για την έγκριση από την ΕΣΑΛ του επενδυτικού πλάνου της ΟΛΠ, ύψους 611,8 εκατ. ευρώ, ενώ παίρνει θέση και για την απόρριψη των δύο νέων έργων που προτάθηκαν.

Εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) το master plan της ΟΛΠ Α.Ε. που εξετάσθηκε από την επιτροπή κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της 25ης Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας, κάνει λόγο για «μια μεγάλη επένδυση, εξαιρετικά σημαντική για τη χώρα, ύψους 611,8 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη, μπαίνει στη φάση της υλοποίησης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «πράσινο φως» δόθηκε σε όλα τα έργα που πρότεινε ο ΟΛΠ στο Master Plan του, εκτός από τα δύο τελευταία χρονικά, τα οποία παρουσιάστηκαν στα τέλη Αυγούστου. Σχετικά με αυτά, το υπουργείο Ναυτιλίας τονίζει τα εξής:

1. Η ΟΛΠ Α.Ε. - σε συνέχεια των διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν της σημερινής συνεδρίασης - απέσυρε την πρόταση για την επέκταση του Car Terminal στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, ο οποίος και παραμένει ως έχει.

2. Για την επέκταση του Container Terminal, η ΕΣΑΛ αποφάσισε ότι οι συνθήκες στην παρούσα φάση, δεν είναι ώριμες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Deutsche Welle: Πειραιάς, ένα κινεζικό λιμάνι

Χάρη στην Κίνα το λιμάνι του Πειραιά εξελίχθηκε σε σύγχρονο σταθμό μεταφόρτωσης κοντέινερ. Η επεξεργασία κινεζικών προϊόντων θα μπορούσε ωστόσο να γίνεται επί τόπου, εκτιμά ο ειδικός σε ζητήματα ναυτιλίας Γ. Βαγγέλας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτος στη Μεσόγειο ο Πειραιάς με ρεκόρ διακίνησης container

Αύξηση του μερίσματος κατά 27%, όσο αυξήθηκε και η καθαρή κερδοφορία του ΟΛΠ, αποφάσισε χθες η Γενική Συνέλευση των Μετόχων. Στο Δημόσιο θα καταβληθούν 5,4 εκατ. ευρώ ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δεν σκοπεύει ο ΟΛΠ να κατασκευάσει ναυπηγείο στη Ζώνη του Περάματος

Λουκέτο σε 2.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία θα προκαλέσει το ναυπηγείο που θέλει να κατασκευάσει η COSCO στη ζώνη του Περάματος σύμφωνα με τους ναυτεργάτες.