ΓΔ: 910.29 0.69% Τζίρος: 82.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

«Πράσινο φως» σε επενδύσεις 611,8 εκατ. ευρώ από τον ΟΛΠ

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας με την οποία ενημερώνει για την έγκριση από την ΕΣΑΛ του επενδυτικού πλάνου της ΟΛΠ, ύψους 611,8 εκατ. ευρώ, ενώ παίρνει θέση και για την απόρριψη των δύο νέων έργων που προτάθηκαν.

Εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) το master plan της ΟΛΠ Α.Ε. που εξετάσθηκε από την επιτροπή κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της 25ης Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας, κάνει λόγο για «μια μεγάλη επένδυση, εξαιρετικά σημαντική για τη χώρα, ύψους 611,8 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη, μπαίνει στη φάση της υλοποίησης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «πράσινο φως» δόθηκε σε όλα τα έργα που πρότεινε ο ΟΛΠ στο Master Plan του, εκτός από τα δύο τελευταία χρονικά, τα οποία παρουσιάστηκαν στα τέλη Αυγούστου. Σχετικά με αυτά, το υπουργείο Ναυτιλίας τονίζει τα εξής:

1. Η ΟΛΠ Α.Ε. - σε συνέχεια των διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν της σημερινής συνεδρίασης - απέσυρε την πρόταση για την επέκταση του Car Terminal στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, ο οποίος και παραμένει ως έχει.

2. Για την επέκταση του Container Terminal, η ΕΣΑΛ αποφάσισε ότι οι συνθήκες στην παρούσα φάση, δεν είναι ώριμες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Ο Πειραιάς μεταξύ των 10 κορυφαίων λιμανιών παγκοσμίως

Oι ταξινομήσεις βασίζονται σε έναν συνδυασμό μετρήσεων και λιμενικών παραγόντων, όπως η διακίνηση φορτίου, καθώς και το βύθισμα και το μήκος ελλιμενισμού πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ

Η θητεία των Μελών του ΔΣ της εταιρείας είναι ετήσια, δηλαδή έως τις 13-07-2023, η οποία παρατείνεται, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση το 2023