Φώτο: Athens Heart

Αγορά τριών ακινήτων για την Pasal που επενδύει στον κλάδο logistics

Η συνολική αγορά θα στοιχίσει 38 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του 2020 σε συνδυασμό με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Πώς θα χρηματοδοτηθεί.

Στο πλαίσιο των επενδύσεων της Pasal στον κλάδο των logistics, η εταιρεία σύναψε προσύμφωνο με καταβολή αρραβώνα ποσού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά των 3 ακινήτων logistics και αποθηκευτικών χώρων που βρίσκονται στον Ασπρόπυργο Αττικής. Η αξία της αγοράς ανέρχεται σε περίπου 38 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, πρόκειται για ακίνητα πλήρως μισθωμένα σε διάφορους μισθωτές συνολικής επιφάνειας κτισμάτων (GLA) 62.500 τετραγωνικών μέτρων και η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του 2020 σε συνδυασμό με Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας και θα χρηματοδοτηθεί με Ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό (για τον οποίο υπάρχει ήδη έγκριση). 

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

Η PASAL ανακοινώνει ότι στις 07.08.2020 σύναψε προσύμφωνο με καταβολή αρραβώνα ποσού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά των 3 ακινήτων logistics και αποθηκευτικών χώρων που βρίσκονται στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Πρόκειται για ακίνητα πλήρως μισθωμένα σε διάφορους μισθωτές συνολικής επιφάνειας κτισμάτων (GLA) 62.500 τετραγωνικών μέτρων. Η αξία της αγοράς ανέρχεται σε περίπου 38 εκατομμύρια ευρώ.

Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του 2020 σε συνδυασμό με Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας και θα χρηματοδοτηθεί με Ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό (για τον οποίο υπάρχει ήδη έγκριση).

Η συγκεκριμένη εξαγορά γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης επενδυτικού πλάνου το οποίο προβλέπει την προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας ποιοτικών ακινήτων υψηλών αποδόσεων με μακροπρόθεσμες μισθώσεις.

Ο κλάδος των logistics αποτελεί στρατηγική επιλογή της PASAL και σκοπεύει να συνεχίσει τις επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα. Η εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη της συγκεκριμένης συναλλαγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διανέμει προσωρινό μέρισμα ύψους 1,02 εκατ. ευρώ η Inform Λύκος

Το ποσό του προσωρινού μερίσματος αντιστοιχεί σε 0,05 ευρώ ανά μετοχή. Στο ΓΕ.ΜΗ. θα δημοσιευτεί η ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων (record date), αποκοπής του σχετικού δικαιώματος, καθώς και καταβολής του προσωρινού μερίσματος.
Pasal Development
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Pasal: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από την Sterner Stenhus Greece

Το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται στα 0,71 ευρώ σε μετρητά για κάθε μετοχή. Η Sterner δεν θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out), ενώ δεν θα επιδιώξει τη διαγραφή των μετοχών της Pasal από το Χρηματιστήριο Αθηνών.