ΓΔ: 910.29 0.69% Τζίρος: 82.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγη: ChartCo

Σε επανεξέταση ελπίζει ο ΟΛΠ για τα έργα που απορρίφθηκαν

«Φρένο» έβαλε η χθεσινοβραδινή απόφαση της ΕΣΑΛ στην επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) με τον ΟΛΠ να εκφράζει την ελπίδα του για επανεξέταση της υπόθεσης. Για «εμβληματική επένδυση για την Ελλάδα» κάνει λόγο το υπουργείο Ναυτιλίας.

Μπορεί η ΕΣΑΛ να μην άναψε «πράσινο φως» για την επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), στον ΟΛΠ όμως δεν χάνουν την αισιοδοξία τους για επανεξέταση της υπόθεσης, την οποία εκφράζουν μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν.

Επίσης, σημειώνουν ότι προχωρούν κανονικά τα σχέδια για σημαντικές επενδύσεις, ύψους 611,8 εκατ. ευρώ τα οποία θα αναδείξουν το λιμάνι του Πειραιά στο κορυφαίο της Μεσογείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) επενδύσεις συνολικού ύψους 611,8 εκατ. ευρώ, που καλύπτουν όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της εταιρείας και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της ΟΛΠ, YU Zenggang, σχολίασε ότι 'ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής λάβαμε την έγκριση να προχωρήσουμε στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων που θα καταστήσουν τον Πειραιά το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου και θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερες νέες θέσεις εργασίας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αρμόδιες αρχές θα επανεξετάσουν σύντομα και την επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, ως μία μεγάλη επένδυση που θα εδραιώσει το λιμάνι του Πειραιά στα κορυφαία Container Terminals της Ευρώπης' συμπλήρωσε».

Υπουργείο Ναυτιλίας: Νέα εποχή για το λιμάνι του Πειραιά

Ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Ναυτιλίας στην οποία υπογραμμίζει τη σημασία του έργου για το λιμάνι του Πειραιά ενώ σημειώνει την ικανοποίηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη επένδυση παίρνει πλέον τον δρόμο της υλοποίησης.

Αναλυτικά:

«Μια εμβληματική επένδυση για την Ελλάδα, που ταλανίζονταν καθηλωμένη επί σειρά ετών, ξεκινά άμεσα μετά την χθεσινή απόφαση της ΕΣΑΛ να εγκρίνει το master plan της ΟΛΠ Α.Ε. το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 611,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη, επιβεβαιώθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της ΟΛΠ Α.Ε. κ. YU Zenggang στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο κ. YU ευχαρίστησε τόσο την Ελληνική κυβέρνηση, όσο και τον κ. Πλακιωτάκη προσωπικά για την καθοριστική συμβολή του στην ταχεία προώθηση της επένδυσης της ΟΛΠ Α.Ε. η οποία εγκρίθηκε μέσα σε τρεις μόνο μήνες, επισημαίνοντας ότι η COSCO Shipping ήταν και παραμένει ένας ισχυρός σύμμαχος της ελληνικής οικονομίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για το γεγονός πως μια ιδιαίτερα σημαντική επένδυση, η οποία αντιμετώπισε για χρόνια προσκόμματα και ταλανίστηκε από ιδεοληψίες, παίρνει πλέον τον δρόμο της υλοποίησης, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στις άριστες σχέσεις Ελλάδας και Κίνας.

Οι επενδύσεις που έχει σχεδιάσει η ΟΛΠ Α.Ε. αναβαθμίζουν το λιμάνι του Πειραιά και δημιουργούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, Την ίδια στιγμή, η έγκριση του master plan αποδεικνύει ότι πλέον η χώρα μας είναι φιλική σε επενδύσεις εκείνες που διακρίνονται από όραμα, αλλά και ρεαλισμό και δημιουργούν πραγματική προστιθέμενη αξία.

Στόχος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παραμένει οι επενδύσεις που το αφορούν, να εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, πάντα με βάση την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, διασφαλίζοντας το συμφέρον όχι μόνο της Ελληνικής οικονομίας αλλά και της κοινωνίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Ο Πειραιάς μεταξύ των 10 κορυφαίων λιμανιών παγκοσμίως

Oι ταξινομήσεις βασίζονται σε έναν συνδυασμό μετρήσεων και λιμενικών παραγόντων, όπως η διακίνηση φορτίου, καθώς και το βύθισμα και το μήκος ελλιμενισμού πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ

Η θητεία των Μελών του ΔΣ της εταιρείας είναι ετήσια, δηλαδή έως τις 13-07-2023, η οποία παρατείνεται, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση το 2023