Φωτο; Cenergy

Cenergy: Έργο στη Σωληνουργεία Κορίνθου ανέθεσε η Shell

Η Σωληνουργεία Κορίνθου ΑΕ υπέγραψε συμφωνία με την BG International Ltd, εξ ολοκλήρου θυγατρική της Royal Dutch Shell και διαχειρίστρια των κοιτασμάτων φυσικού αερίου Block 22 και NCMA 4 στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Την ανάληψη έργου της θυγατρικής της Σωληνουργεία Κορίνθου ΑΕ για  την παραγωγή σωλήνων χάλυβα πολύ μεγάλου μήκους για το έργο Colibri της Shell στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ανακοίνωσε η Cenergy Holdings.

Η Σωληνουργεία Κορίνθου ΑΕ υπέγραψε συμφωνία με την BG International Ltd, εξ ολοκλήρου θυγατρική της Royal Dutch Shell και διαχειρίστρια των κοιτασμάτων φυσικού αερίου Block 22 και NCMA 4 στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, για την παραγωγή και προμήθεια σωλήνων χάλυβα στο υποθαλάσσιο κοίτασμα, γνωστό ως «Colibri».

Η συμφωνία αφορά στην προμήθεια 93 χιλιομέτρων σωλήνων χάλυβα HFW και LSAW, διαμέτρου 16 ιντσών με εξωτερική επικάλυψη για αντιδιαβρωτική προστασία, για τη λειτουργία αγωγού που θα μεταφέρει αέριο από τα πεδία Cassra, Orchid και Iris στην πλατφόρμα Poinsettia της Shell, που βρίσκεται στην περιοχή του Τρινιντάντ North Coast Marine Area (NCMA). Η εθνική εταιρεία πετρελαίου του Τρινιντάντ Heritage Petroleum Company Limited είναι συνιδιοκτήτης των δύο κοιτασμάτων.

Η ανάθεση αυτή αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό ορόσημο στην αυξανόμενη παρουσία της Σωληνουργεία Κορίνθου στον ενεργειακό τομέα των υποθαλάσσιων έργων, καθώς είναι το πρώτο έργο στο οποίο θα προμηθεύσει σωλήνες σε μέγιστα μήκη των 24 μέτρων / 80 ποδών.

Αυτό θα επιτρέψει τη μείωση του αριθμού συγκολλήσεων μεταξύ σωλήνων στον αγωγό κατά περίπου 50%, με αποτέλεσμα την περαιτέρω σημαντική εξοικονόμηση κεφαλαίων και την ανάλογη μείωση του χρόνου εγκατάστασης του αγωγού.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου, η έναρξη της παραγωγής των σωλήνων χάλυβα και η εφαρμογή της εξωτερικής επικάλυψης για αντιδιαβρωτική προστασία αναμένεται στα τέλη του 2020 στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη (Βοιωτία), ενώ η εγκατάσταση του αγωγού αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δέσμευση της Σωληνουργείας Κορίνθου για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Το πλάνο της προκειμένου να γίνει το 2020 ο πρώτος παγκοσμίως παραγωγός σωλήνων χάλυβα που οι δραστηριότητες του είναι μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα ανέλυσε η Σωληνουργεία Κορίνθου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη Σωληνουργεία Κορίνθου η προμήθεια σωλήνων για τον Baltic Pipe

Η σύμβαση που ανατέθηκε στη Σωληνουργεία Κορίνθου αφορά το χερσαίο τμήμα του Baltic Pipe και περιλαμβάνει 47.000 τόνους σωλήνων χάλυβα, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Σωληνουργεία Κορίνθου η προμήθεια σωλήνων για τον IGB

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι ανατέθηκε στη θυγατρική της Σωληνουργεία Κορίνθου η προμήθεια των σωλήνων που θα απαιτηθούν για το έργο κατασκευής του Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας.