ΓΔ: 815.1 -0.24% Τζίρος: 78.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ζητείται επενδυτής για την εταιρεία ακινήτων Intercontinental

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Αρκετοί όμιλοι περιμένουν στην ουρά του Χρηματιστηρίου για εισαγωγή εταιρειών ακινήτων και η οικογένεια Χαλικιά εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει η Intercontintal International «όχημα» εισόδου στο ΧΑ.

Σε αναζήτηση επενδυτή για την εταιρεία επενδύσεων ακινήτων Intercontinental International (ICI) βρίσκεται η οικογένεια Χαλικιά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Αριστείδης (Αρης) Χαλικιάς έχει εδώ και πολύ καιρό αναγνωρίσει την ανάγκη να βρεθούν νέα κεφάλαια για να μεγαλώσει η ICI, ή να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σε μεγαλύτερο σχήμα. Και αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη προκειμένου να αναζητήσει συμμάχους αφού αρκετοί όμιλοι θέλουν - ή δηλώνουν πως θέλουν – να βάλουν στο Χρηματιστήριο εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα (ΑΕΕΑΠ), όπως ο όμιλος Φουρλή, το σχήμα της Orilina και ο όμιλος Βιοχάλκο.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση της MIG Real Estate, που ήταν το «όχημα» για να μπει η Εθνική Πανγαία στο χρηματιστήριο, έτσι και η ICI θα μπορούσε να παίξει τέτοιο ρόλο.

Πληροφορίες για προχωρημένες συζητήσεις της οικογένειας Χαλικιά με κάποιο σχήμα δεν υπάρχουν. Και δεν δείχνει να βιάζεται. Ελέγχει το 78,6% της ICI ΑΕΕΑΠ μέσω της Ajolico Trading Ltd. και τελευταία είναι λιγότερο κινητική από την προηγούμενη διετία. Ρόλο στην αλλαγή στάση πρέπει να έπαιξε και η αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου Μάριου Αποστολίνα, που ανέλαβε την ίδια θέση στην Orilina ΑΕΕΑΠ του Τρ. Νάτση.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2019 η ICI παρουσίασε αύξηση των εσόδων από μισθώματα κατά 23,0%. Στο τέλος Ιουνίου, ο όμιλος της ICI κατείχε 34 ακίνητα - κυρίως καταστήματα και γραφεία - επιφάνειας 43.715,91 τ.μ., έναντι 37 ακινήτων συνολικής επιφάνειας 45.040,85 τ.μ, την 30.06.2018 (δηλαδή παρουσίασε μείωση 3,0% στην επιφάνεια), λόγω εκποίησης τεσσάρων ακινήτων και αγοράς ενός στην ενδιάμεση περίοδο.

Τα λογιστικοποιημένα έσοδα από μισθώματα ανήλθαν σε 4,17 εκατ. έναντι 3,4 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018 (αύξηση 23,0%), εξαιτίας προεξόφλησης εσόδων σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, νέων επενδύσεων καθώς και αναπροσαρμογών των ενοικίων. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 3,26 εκατ. με σημαντική μείωση από τα 4,9 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Μυστήριο με τους επενδυτές για τους πρώτους ουρανοξύστες

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναζήτησης επενδυτών από τη Lamda Development για τους δύο πύργους κατοικιών και γραφείων με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για υποτονικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άφαντες οι μεγάλες επενδύσεις του μεγιστάνα από Βενεζουέλα

Ένα χρόνο μετά τις εντυπωσιακές εξαγγελίες επενδυτικών σχεδίων και ενώ είχε αποκτήσει ακίνητα με αξία που υπολογίζεται σε 350 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Δουζόγλου δεν έχει να επιδείξει αποτελέσματα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κοντά σε deal η Prodea για δύο μεγάλες αποθήκες στο Θριάσιο

Οι δύο αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται στο στόχαστρο της εταιρείας ακινήτων είναι μισθωμένοι σε ισχυρό όμιλο logistics. Η κρίση του κορονοϊού στρέφει την Prodea σε επενδύσεις μακριά από τον τουρισμό.