Φώτο: ΑΠΕ

Enterprise Greece - eBay: Πρώτη φάση προγράμματος υποστήριξης ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πακέτο παροχών που εξασφάλισε η Enterprise Greece για τις εταιρείες που έχουν προκριθεί να συμμετάσχουν στην πρώτη αυτή φάση.

Το πρόγραμμα που έχουν σχεδιάσει για την υποστήριξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, με στόχο να προσεγγίσουν σχεδόν 200 εκατομμύρια καταναλωτές διεθνώς, ανέλυσαν εχθές κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece και η eBay. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πακέτο παροχών που εξασφάλισε η Enterprise Greece για τις εταιρείες που έχουν προκριθεί να συμμετάσχουν στην πρώτη αυτή φάση, μεταξύ των οποίων: 

1. Εξατομικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από Growth advisors της eBay και ομάδα υποστήριξης για την ευδόκιμη ανάρτηση των προϊόντων στα ηλεκτρονικά καταστήματα των συμμετεχόντων επιχειρήσεων.
2. Υψηλότερα μηνιαία όρια πωλήσεων σε τεμάχια / τζίρο σε σχέση με τα ισχύοντα.
3. Δωρεάν συνδρομή σε προνομιούχο πακέτο συμμετοχής για 3 μήνες.

Όσες εταιρείες δεν ενταχθούν στην παρούσα φάση, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα που θα αποτελέσει την συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας της Enterprise Greece με την eBay. Οι λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν πριν το τέλος του έτους.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι ελληνικές εξαγωγές αντιστοιχούν πλέον σε περισσότερο από το ένα τρίτο του ΑΕΠ και συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Σε συνδυασμό με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, δημιουργείται μια νέα οικονομία που στοχεύει στην εξωστρέφεια, στην αύξηση της εξαγωγικής βάσης και στην απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς. Μέσω της συνεργασίας με την eBay, η Enterprise Greece θα προσφέρει στις ελληνικές εταιρείες άμεση πρόσβαση σε 182 εκατομμύρια καταναλωτές από 190 χώρες και ευελπιστεί ότι αυτή η σύμπραξη θα ανοίξει τον δρόμο και σε νέες συνεργασίες, αναδεικνύοντας την αξία των ελληνικών προϊόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο κλάδος των ΑΠΕ στο επίκεντρο διαδικτυακού σεμιναρίου της Enterprise Greece

Κατά τη διάρκεια του webinar, παρουσιάστηκαν  οι πρόσφατες εξελίξεις και προοπτικές του κλάδου της ενέργειας, αλλά και οι προοπτικές της Ελλάδας ως ενός ιδιαίτερα ελκυστικού επενδυτικού προορισμού για τον κλάδο.