ΓΔ: 808.1 1.98% Τζίρος: 43.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:03:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Την πιστοποίηση Fish from Greece έλαβαν τα ιχθυοτροφεία ΣΕΛΟΝΤΑ

Ο οργανισμός επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων TÜV HELLAS έδωσε την πιστοποίηση Fish from Greece στον Όμιλο Ιχθυοτροφεία ΣΕΛΟΝΤΑ, που αφορά στην υπεύθυνη υδατοκαλλιέργεια και την ανάδειξη της υψηλής ποιότητας των ελληνικών ψαριών.

Την πιστοποίηση Fish from Greece από τον οργανισμό επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD) έλαβε ο Όμιλος Ιχθυοτροφεία ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ μέλος της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).

Η πιστοποίηση έγινε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ιδιωτικού προτύπου πιστοποίησης Fish from Greece, ιδιοκτησίας ΕΛΟΠΥ και αφορά στην υπεύθυνη υδατοκαλλιέργεια και την ανάδειξη της υψηλής ποιότητας των ελληνικών ψαριών.

Με την απόκτηση της Πιστοποίησης Fish from Greece, τα ψάρια τα οποία διακινεί η εταιρεία θα φέρουν τη σήμανση (tag) Fish from Greece. Τα συγκεκριμένα ψάρια έχουν, μεταξύ άλλων, εγγυημένη φρεσκάδα και αποδεδειγμένα υψηλή περιεκτικότητα Ω3 λιπαρών οξέων.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης πιστοποίησης είναι πως πέραν των ετήσιων επιθεωρήσεων επιτήρησης με σκοπό την διατήρηση της ισχύος του πιστοποιητικού, συμπεριλαμβάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους από ανεξάρτητους φορείς ώστε να διασφαλίσει την τήρηση των έξι βασικών πυλώνων όπως αυτοί έχουν περιγραφεί στο πρότυπο, δηλαδή: Την υγεία των ιχθύων, το περιβάλλον εκτροφής & διαχείρισης ιχθύων, την ευζωία των ιχθύων, τα χαρακτηριστικά ποιότητας των εκτρεφόμενων ιχθύων, την ασφάλεια των τροφίμων και την κοινωνική ευθύνη στην ιχθυοκαλλιέργεια.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΣΕΛΟΝΤΑ, Αθανάσιος Σκορδάς δήλωσε σχετικά: «Η Πιστοποίηση Fish from Greece αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς πιστοποιήσεων του Ομίλου και έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά τις περιβαλλοντικά υπεύθυνες και βιώσιμες Πρακτικές Υδατοκαλλιέργειας που ακολουθεί εδώ και χρόνια ο Όμιλος ΣΕΛΟΝΤΑ. Με αυτή την πιστοποίηση ο Όμιλος καλύπτει τις απαιτητικές διατάξεις της διεθνούς νομοθεσίας τροφίμων, της προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνικής ευθύνης, αλλά και την αναγνωρισμένη ανάγκη εκείνων των πελατών που αναζητούν προϊόντα Ελληνικής Υδατοκαλλιέργειας υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ο Όμιλος ΣΕΛΟΝΤΑ στηρίζει τις προσπάθειες της ΕΛΟΠΥ για την ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων της Ελληνικής Υδατοκαλλιέργειας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η εξαγορά Νηρέα, Σελόντα από την Andromeda Seafood

«Πράσινο φως» έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην εξαγορά των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας Νηρέας και Σελόντα από την Andromeda Seafood. «Στόχος μας να ορίσουμε νέα πρότυπα απόδοσης στην ιχθυοκαλλιέργεια«, τόνισε ο Thor Talseth.
Athinaiki Zithopoiia, Nero
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα «Νερό για το Αύριο» παρουσίασε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας «Παράγουμε ένα καλύτερο αύριο», βασικό πυλώνα της οποίας αποτελεί η ορθή διαχείριση των υδάτων
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 26 Φεβρουαρίου η έκτακτη Γενική Συνέλευση της MIG για τη Vivartia

Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσουν οι μέτοχοι της Marfin Investment Group την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021. Σε περίπτωση μη απαρτίας τυχόν επαναληπτική ΓΣ θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μάρτιου.