ΓΔ: 915.4 0.56% Τζίρος: 54.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Την πιστοποίηση Fish from Greece έλαβαν τα ιχθυοτροφεία ΣΕΛΟΝΤΑ

Ο οργανισμός επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων TÜV HELLAS έδωσε την πιστοποίηση Fish from Greece στον Όμιλο Ιχθυοτροφεία ΣΕΛΟΝΤΑ, που αφορά στην υπεύθυνη υδατοκαλλιέργεια και την ανάδειξη της υψηλής ποιότητας των ελληνικών ψαριών.

Την πιστοποίηση Fish from Greece από τον οργανισμό επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD) έλαβε ο Όμιλος Ιχθυοτροφεία ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ μέλος της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).

Η πιστοποίηση έγινε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ιδιωτικού προτύπου πιστοποίησης Fish from Greece, ιδιοκτησίας ΕΛΟΠΥ και αφορά στην υπεύθυνη υδατοκαλλιέργεια και την ανάδειξη της υψηλής ποιότητας των ελληνικών ψαριών.

Με την απόκτηση της Πιστοποίησης Fish from Greece, τα ψάρια τα οποία διακινεί η εταιρεία θα φέρουν τη σήμανση (tag) Fish from Greece. Τα συγκεκριμένα ψάρια έχουν, μεταξύ άλλων, εγγυημένη φρεσκάδα και αποδεδειγμένα υψηλή περιεκτικότητα Ω3 λιπαρών οξέων.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης πιστοποίησης είναι πως πέραν των ετήσιων επιθεωρήσεων επιτήρησης με σκοπό την διατήρηση της ισχύος του πιστοποιητικού, συμπεριλαμβάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους από ανεξάρτητους φορείς ώστε να διασφαλίσει την τήρηση των έξι βασικών πυλώνων όπως αυτοί έχουν περιγραφεί στο πρότυπο, δηλαδή: Την υγεία των ιχθύων, το περιβάλλον εκτροφής & διαχείρισης ιχθύων, την ευζωία των ιχθύων, τα χαρακτηριστικά ποιότητας των εκτρεφόμενων ιχθύων, την ασφάλεια των τροφίμων και την κοινωνική ευθύνη στην ιχθυοκαλλιέργεια.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΣΕΛΟΝΤΑ, Αθανάσιος Σκορδάς δήλωσε σχετικά: «Η Πιστοποίηση Fish from Greece αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς πιστοποιήσεων του Ομίλου και έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά τις περιβαλλοντικά υπεύθυνες και βιώσιμες Πρακτικές Υδατοκαλλιέργειας που ακολουθεί εδώ και χρόνια ο Όμιλος ΣΕΛΟΝΤΑ. Με αυτή την πιστοποίηση ο Όμιλος καλύπτει τις απαιτητικές διατάξεις της διεθνούς νομοθεσίας τροφίμων, της προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνικής ευθύνης, αλλά και την αναγνωρισμένη ανάγκη εκείνων των πελατών που αναζητούν προϊόντα Ελληνικής Υδατοκαλλιέργειας υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ο Όμιλος ΣΕΛΟΝΤΑ στηρίζει τις προσπάθειες της ΕΛΟΠΥ για την ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων της Ελληνικής Υδατοκαλλιέργειας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η εξαγορά Νηρέα, Σελόντα από την Andromeda Seafood

«Πράσινο φως» έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην εξαγορά των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας Νηρέας και Σελόντα από την Andromeda Seafood. «Στόχος μας να ορίσουμε νέα πρότυπα απόδοσης στην ιχθυοκαλλιέργεια«, τόνισε ο Thor Talseth.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξωστρέφεια από  οκτώ ελληνικές εταιρείες τροφίμων - ποτών στις αγορές της Ασίας

Επιχειρηματική αποστολή σε Τόκυο, Σεούλ, Τζακάρτα, Μπανγκόκ και Σιγκαπούρη διοργανώθηκε από το Ελληνο-Ασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εβροφάρμα: Άνοδος 18% των πωλήσεων το εννεάμηνο, ανήλθαν στα 33 εκατ.

Σημειώνοντας άνοδο 29% τα EBITDA ανήλθαν σε 2,27 εκατ. ευρώ με τα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου να ενισχύονται κατά 132% καθώς διαμορφώθηκαν στα 719.000 ευρώ. Ενισχύθηκαν στα 13 εκατ. τα ίδια κεφάλαια του ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ προχωράει η ΘΕΟΝΗ

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Τσέλιος η εταιρεία θα εγκαταστήσει μέσα στο 2023 νέα γραμμή παραγωγής για PET και βιοδιασπώμενα μπουκάλια ενώ θα δημιουργήσει και ένα νέο κέντρο logistics.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γρηγόρης: Άνοδο 27,7% του κύκλου εργασιών το 2021, ανήλθε σε 54,4 εκατ.

Στη διάρκεια του 2021, o όμιλος διεύρυνε περαιτέρω το δίκτυό του, με το άνοιγμα και τη λειτουργία 27 νέων καταστημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αύξηση 32,3% για τα EBITDA και ισχυρή παραμένει η κεφαλαιακή διάρθρωση του ομίλου.